Toolkit helpt ondernemers bij communicatie over biologisch

Veel ondernemers kunnen wel wat extra hulp gebruiken bij het helder communiceren over biologisch. "Er zijn heel wat zaken om op te letten als je communiceert over biologisch, zoals wetgeving over productclaims, de biologische wetgeving, context en bewijslast. Met een toolkit en een greenpaper komt Bionext, de branchevereniging voor biologische zaken, hieraan tegemoet", aldus Paulien Hoftijzer, Manager Marketing en Communicatie van Bionext.

Screenshot van de ondernemerspagina op de website www.biologisch-keurmerk.nl.

De biologische keurmerkenwebsite, biologisch-keurmerk.nl, is sinds mei dit jaar online. De keurmerkwebsite biedt een schat aan informatie voor consumenten die bewust willen kiezen voor gezonde, duurzame en milieuvriendelijke voedingsmiddelen. De voordelen van biologisch worden per productgroep duidelijk omschreven. Ook komt naar voren hoe consumenten het keurmerk kunnen herkennen.

Voor ondernemers die willen communiceren over biologisch zijn er twee gratis hulpmiddelen beschikbaar. "Zo biedt onder meer de Greenpaper 'Claims' van Bionext uitkomst als het gaat om communiceren over biologisch. Biologisch is een veelzijdig landbouwsysteem met veel bewezen voordelen. Het is belangrijk om precies te communiceren, maar er zijn alsnog veel mooie claims om te maken voor op je poster, verpakking, website of in je (social) mediaberichten. Daarnaast vind je in de Greenpaper een aantal belangrijke aandachtpunten, tips en enkele voorbeelden van claims die je in de praktijk kunnen helpen."

Het tweede hulpmiddel is de Toolkit, die te downloaden is op de website biologisch-keurmerk.nl. Deze bevat communicatiematerialen die vrij te gebruiken zijn voor communicatie over biologisch. Informatiesheets, posters, banners en (social) afbeeldingen staan hier gratis ter beschikking.

Voor meer informatie: www.biologisch-keurmerk.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven