Fricktaler Bio-Pilze GmbH

"Vraag naar biologische paddenstoelen blijft groeien"

Thomas Suter van het Zwitserse bedrijf Fricktaler Bio-Pilze stond voor een aantal uitdagingen toen hij in 2014 het paddenstoelenteeltbedrijf in Frick overnam. Gelukkig stond zijn vader, Daniel Suter, aan zijn zijde, zodat hij kon profiteren van de jarenlange ervaring en expertise van zijn vader. Tegenwoordig heeft Fricktaler Bio-Pilze 26 medewerkers in 20 voltijdsposities en oogst het ongeveer zes ton biologische paddenstoelen per week.

In 2009 werd 70 procent witte en 30 procent bruine paddenstoelen verkocht; vandaag de dag zijn kastanjechampignons de populairste variëteit onder de Zwitserse bevolking, goed voor 60 procent.

Aan het begin van 2021 werd het bedrijf Fricktaler Bio-Pilze opgericht en Bio Suisse gecertificeerd. Als gevolg daarvan groeiden de eerste biologische paddenstoelen in Frick. "De vraag naar biologische paddenstoelen zal blijven groeien, niet in de laatste plaats vanwege de 'groene' mentaliteit van vandaag. Regionale teelt en Zwitserse herkomst spelen hierin een belangrijke rol. Voedselveiligheid en kwaliteit zijn ook beslissende factoren die steeds belangrijker worden," zegt Thomas Suter.

Voor meer informatie:
Suter Thomas
Fricktaler Bio-Pilze GmbH
Neumattstrasse 51
5070 Frick, Zwitserland
Tel. +41 62 871 18 25
thomas.suter@fricktalerbiopilze.ch
www.fricktalerbiopilze.ch


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven