Maria Pfurtscheller van Spar Österreich-partner Schloss Tratzberg:

"Bio-groenten in 2023 populairder dan ooit tevoren"

De familie Pfurtscheller uit Terfens in het district Schwaz (Oostenrijk) is een van de 154 regionale leveranciers van Spar in Tirol. Op dit moment bieden de Tiroler Spar, Eurospar en Interspar-supermarkten meer dan 2.340 regionale voedingsproducten aan. Spar werkt al tientallen jaren nauw samen met de lokale land- en tuinbouwsector, die de ruggengraat vormt van een sterke bevoorradingsketen in Tirol.

In Tirol is het kasteel Tratzberg bij iedereen bekend. Het werd rond 1500 gebouwd en is een uitstekend voorbeeld van een renaissancekasteel in de Alpen. Niet iedereen weet echter dat er op de landbouwgrond rondom het kasteel tien hectare groenten worden verbouwd. De velden zijn in handen van de familie Goëss-Enzenberg.

"We zijn verheugd dat we de bijzondere groenten van kasteel Tratzberg in uitstekende biologische kwaliteit exclusief aanbieden," zegt Patricia Sepetavc, directeur van Spar Tirol en Salzburg. Ze bedankt de familie Stiftung Schloss Tratzberg en de leveranciersfamilie Pfurtscheller voor hun samenwerking.

Toenemende vraag naar biologische producten
Wie wil koken met biologische wortelen en biologische Hokkaido pompoenen van kasteel Tratzberg, moet snel zijn: "We merken dat biologische groenten in 2023 populairder zijn dan ooit tevoren. Dit geldt ook voor de seizoensgroenten van kasteel Tratzberg," meldt Maria Pfurtscheller over de hoge vraag.

Voor meer informatie:
www.spar.at


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven