Nieuw: nationale dierlijke database 'OrganicXLivestock'

Vanaf vandaag kunnen veehouders die biologische dieren in Nederland willen aanbieden gratis gebruik maken van de database op de website www.organicxlivestock.nl. Deze dienst wordt aangeboden door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De Europese Commissie wil hiermee de biologische productie bevorderen en tegemoetkomen aan de behoefte aan betrouwbare gegevens over de beschikbaarheid op de markt van biologische dieren.

Aanmelden aanbod bio-dieren
Bij de lancering van de database, is er nog geen aanbod. Biologische bedrijven kunnen vanaf vandaag dieren aanbieden. Veehouders en handelaren die biologische dieren willen aanbieden, moeten zich eerst aanmelden via deze website. Veehouders zijn zelf verantwoordelijk voor het vullen van de database, de juistheid en het actueel houden van de gegevens.

Ontheffing voor de aanvoer van gangbare dieren
Als de benodigde biologische dieren niet in OrganicXLivestock beschikbaar zijn, kunnen boeren bij Skal Biocontrole een ontheffing aanvragen voor het gebruik van niet-biologische dieren. Ontheffingen aanvragen voor de aanschaf van gangbare dieren gaat ongewijzigd via Mijn.Skal.nl

Dierlijke database
De dierlijke database is door FiBL ontwikkeld. FiBL heeft dit ook voor een aantal andere lidstaten gedaan. In sommige lidstaten is hier al enkele jaren ervaring mee. De website spreekt voor zich. Mochten er desondanks vragen zijn over het gebruik of onjuistheden worden aangetroffen dan kunnen boeren terecht bij Bionext.

In 2024 wordt het gebruik van de database geëvalueerd.

Voor meer informatie: www.organicxlivestock.nl

Bron: Skal


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven