Donderdag 9 november op Warmonderhof

Avondklas met Marc Siepman: composteren kun je leren

De klok is verzet. Het is wintertijd. En dat betekent dat het avondklassenseizoen op Warmonderhof weer van start gaat. Donderdag 9 november spreekt Marc Siepman over compost: wat zijn het nut en de noodzaak van compost op je eigen bedrijf? Hoe zorg je voor de ideale composthoop? En wat voor invloed heeft compost op de weerbaarheid van de bodem? Het belooft een interessante avond te worden.

Marc Siepman. Foto: Saskia Op de Weegh.

Marc Siepman is auteur en ervaren spreker over bodem, biodiversiteit, economie en systeemdenken. Composteren is een prachtig natuurlijk proces. Het levert voeding voor bodemleven en gewas, bevordert de bodemstructuur, het helpt je van je reststromen weer iets vruchtbaars te maken en het kan zelfs warmte geven. Siepman gaat in op het verwaarden van reststromen door composteren en op de keuzes die je moet maken bij composteren.

Aanmelden vooraf
Voor de avondklassen is het nodig om je vooraf aan te melden. Je kunt bovendien voorafgaand aan de avondklas een hapje mee-eten in de Hofzaal van Warmonderhof. De koks bereiden eten zoveel mogelijk met producten van eigen erf, altijd biologisch of biodynamisch. De avond start om 19:30 uur en vindt plaats in de Hofzaal: Wisentweg 12 in Dronten.

Waardebepaling achteraf
Warmonderhof Avondklassen zijn momenten van inspiratie, ontmoeting en verdieping op het gebied van landbouw, zorg, voeding, antroposofie en ondernemerschap. De avondklassen worden gehouden voor boeren, burgers en studenten. Avondklassen werken met het betaal-wat-je-het-waard-vindt-concept.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven