Organto sluit partnerschapsovereenkomst met Mexicaanse teler

Het Canadese Organto Foods heeft deze week aangekondigd dat het een partnerschap is aangegaan met het in Mexico gevestigde Alpasa Farms. Dit strategische partnerschap heeft tot doel de uitbreiding van de operationele platforms van beide bedrijven te stimuleren door gebruik te maken van hun respectievelijke sterke punten en capaciteiten, met een focus op de Noord-Amerikaanse en Europese markt.

Belangrijkste samenwerkingsgebieden:

  • Uitbreiding van de verkoopmogelijkheden door gebruik te maken van de huidige geografische verkoopfocus van beide bedrijven, met als aanvankelijk doel de toegang van Organto tot de Amerikaanse markt te vergemakkelijken en tegelijkertijd het distributienetwerk van Alpasa uit te breiden.
  • Uitbreiding van de inkoopopties door de diverse inkoopmogelijkheden van beide bedrijven te benutten.
  • Branding: gezamenlijke merkinspanningen om beide bedrijven te helpen bij het vestigen van een sterkere aanwezigheid in hun doelmarkten.
  • Integratie van digitale AI-oplossingen voor traceerbaarheid, transparantie, afvalvermindering en efficiëntie in de toeleveringsketen.
  • Biologische certificering: door gebruik te maken van de focus van beide bedrijven op transparante biologische teeltpraktijken onderstreept dit partnerschap de toewijding aan duurzaamheidsaspecten.

Alpasa is een teelt- en handelsbedrijf in familiebezit dat door meerdere generaties wordt beheerd. Het is gevestigd in de Mexicaanse staat Michoacán. Het legt zich al vele jaren toe op de teelt en afzet van fruit van de hoogste kwaliteit en voldoet daarbij aan de hoogste mondiale voedselnormen en certificeringspraktijken. Alpasa wordt erkend als een lokale leider in het telen en afzetten van zowel biologische als niet genetisch gemodificeerde blauwe bessen, bramen, frambozen, vijgen en avocado's op wereldschaal.

Alejandro Moldonado, een eigenaar van Alpasa en een van de directeuren van Organto Foods: "We leveren al vele jaren zowel biologische als niet genetisch gemodificeerd fruit aan de VS en Europa en willen onze activiteiten wereldwijd blijven uitbreiden. We hebben goede hoop dat dit nieuwe strategische partnerschap met Organto ons in staat zal stellen om onze activiteiten efficiënt uit te breiden, met respect voor onze afzonderlijke capaciteiten."

Steve Bromley, voorzitter en co-CEO van Organto Foods, en Rients van der Wal, co-CEO van Organto Foods en CEO van Organto Europe: "We kennen het team van Alpasa al een aantal jaren en werken er al enkele jaren mee samen. We respecteren en bewonderen het bedrijf dat ze hebben opgebouwd. Naarmate we verder groeien, hebben we er vertrouwen in dat we capaciteiten en best practices kunnen delen en daarbij onze respectieve platforms kunnen benutten om winstgevende toekomstige groei te stimuleren."

Voor meer informatie:
John Rathwell
Organto
Tel: +1 647 629 0018 (Canada)
info@organto.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven