Louis-Marie Asselin, Desmettre Bio:

"We wilden terugkeren naar een 100% markttraditie"

Desmettre Bio, de Franse groothandelaar in biologische AGF-producten, heeft enkele maanden geleden "een draai van 360° gemaakt" in de vorm van een terugkeer naar (het delen van) de traditionele knowhow: (op) de beursvloer! Algemeen directeur van Desmettre Bio Louis-Marie Asselin legt de redenen voor deze keuze uit en vertelt meer over de bevindingen naar aanleiding van een eerste evaluatie van de doorgevoerde veranderingen. Om de hernieuwde positionering kracht bij te zetten, heeft de groothandelaar onlangs ook nog een nieuwe website gelanceerd.

100% biologisch, 100% handelsvloer
Desmettre Bio "is gestopt met de leveringen om zich opnieuw te kunnen richten op wat de MIN-markt van Rungis zo speciaal maakt: de handelsvloer," vertelt Louis-Marie. De groothandelaar volgt daarmee de traditie van 's werelds grootste versmarkt en werkt volgens een nieuw credo: 100% biologisch, 100% marktvloer. "We maken opnieuw kennis met ons vak en specialiseren ons in onze diverse producten," waarbij 'nabijheid' in de vorm van nauw contact voorop staat: nauw contact met leveranciers, nauw contact met klanten en nauw contact met de diverse teams waarmee we werken. "Op dit moment zijn we de enige biologische speler die uitsluitend op de markt opereert", legt Louis-Marie uit. Dit is ook een manier om ons te onderscheiden van de andere biologische verkopers in Rungis, voor wie de leveringen "70 tot 80% van de verkoop" uitmaken.

Nu de biologische markt een vertraging doormaakt, heeft Desmettre Bio bovendien de wens om deel uit te maken van een nieuwe dynamiek. Volgens Louis-Marie kunnen biologische voedingsmiddelen nog steeds een mooie toekomst hebben. "De biologische markt is een nichemarkt, maar tegelijk een verantwoordelijke en veeleisende markt voor zowel telers als consumenten. Daarom is het belangrijk om een bepaald niveau van professionaliteit te behouden."

Geen tussenpersonen meer voor 78% van de leveringen
"In plaats van 50% is nu 78% van onze leveringen rechtstreeks van telers afkomstig." De afgelopen twee jaar heeft Desmettre Bio er alles aan gedaan om het aantal tussenpersonen bij telers zoveel mogelijk te verminderen. De groothandelaar "gelooft namelijk in de noodzaak om consumenten dichter bij telers te brengen." Deze aanpak is erop gericht om "de essentie van biologisch telen opnieuw onder de aandacht te brengen door een grondige kennis van het teeltgebied, het teeltproces en de teeltmethoden te delen en een bevoorrechte relatie met onze partnertelers te bevorderen. Door rechtstreeks bij de bron te kopen, steunen we onze telers, moedigen we hen aan om hun essentiële werk voort te zetten en garanderen we dat ze op een eerlijke manier voor hun harde werk eerlijk worden beloond."

Volgens Louis-Marie zijn de resultaten van de nieuwe aanpak duidelijk. "Door ons opnieuw te richten op de meest fundamentele elementen, namelijk de telers en de klanten, is het ons gelukt om onze opbrengst in één jaar tijd met 22% te verhogen." Dankzij de heroriëntatie op de handelsvloer wisten we bovendien "terug te keren naar prijsconcurrentie, iets dat essentieel is: kleine marges voor grote partijaantallen."

Nieuwe website
Om deze nieuwe manier van werken te ondersteunen, heeft Desmettre Bio zoals gezegd een gloednieuwe website gelanceerd, ontworpen om Desmettre Bio's betrokkenheid ten aanzien van "een authentieke, traditionele en ecologisch verantwoorde benadering bij het leveren van biologische producten" te onderstrepen."

Voor meer informatie:
Manon Gayraud
Desmettre Bio
20 Rue de Carpentras
Bât. D3, 94150 Rungis, Frankrijk
as-marketing@desmettre.com
desmettrebio.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven