Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Er zijn in België al meer dan 150 soorten biologisch bier

België is een bierland bij uitstek, dus het zal je niet verrassen dat ook de bio-bieren goed vertegenwoordigd zijn. Er komen steeds nieuwe biologische bieren op de markt en volgens kenners zijn ze minstens even lekker als niet-biologische bieren. Wat maakt bio-bier de moeite waard? Alles over bio heeft er een artikel over gepubliceerd.

Er zijn in België al meer dan 150 soorten bio-bier, van pils tot tripel, van 3,5% tot 10% alcohol. Wat maakt bio-bier de moeite waard? Zijn smaak natuurlijk, en ook de pure, biologische ingrediënten. Concreet moet minstens 95% van de agrarische ingrediënten van het bier biologisch zijn. Dus de hop, het graan (meestal zomergerst), de eventuele kruiden en het fruit dat gebruikt wordt bij het brouwen worden biologisch geteeld. De gist die tijdens het brouwproces wordt toegevoegd, bestaat niet in biologische vorm. Gist behoort dus tot de maximum 5% van toegelaten niet-biologische ingrediënten.

Klik hier voor het volledige artikel.

Bron: Alles over bio

Publicatiedatum: