Les Domaines de la Taste

Fransen promoten Corsicaanse clementines

Sinds een week liggen de Corsicaanse clementines weer in de schappen. Voor Les Domaines de la Taste is de oogst van deze clementines twee weken geleden begonnen.

Uiteindelijk wordt voor de vroege clementines een opbrengst van 300 ton (200 ton biologische clementines en 100 ton clementines van velden die nog in omschakeling zijn) verwacht. Voor de gewone biologische clementines (die in november worden geoogst) wordt een opbrengst van 1.200 ton verwacht.

De Corsicaanse clementines blijven onverminderd populair
Producten die op Corsica worden geteeld blijven onverminderd populair. "Elk jaar opnieuw kijken consumenten reikhalzend uit naar de Corsicaanse clementines, zelfs in tijden van economische crisis." De populariteit van de clementines uit Corsica is deels te danken aan de BGA-status, die een garantie voor kwaliteit en traceerbaarheid biedt, vertelt Anthony de la Taste.

De vraag naar Corsicaanse clementines blijft echter ook groot dankzij de Franse leveranciers die de BGA van de citrus flink hebben gepromoot. Deze dynamiek motiveert Anthony, Yoann en Loïc, die Les Domaines de la Taste leiden, om vooral op deze voet door te gaan. "Ondanks de algemene kostenstijging (van onder meer verpakking en meststoffen, blijven de producten dermate populair, vooral rond de kerstperiode, dat we nog harder willen werken om het kwaliteitsniveau waarover ze nu beschikken vast te houden."

De citrus- en avocadoteelt in stand houden
Vijf jaar geleden besloot Les Domaines de la Taste te diversifiëren. Op dit moment worden er daarom – behalve sinaasappelen (op 20 ha), citroenen (op 10 ha) – ook avocado's (op 30 ha) en clementines geteeld. Deze koers heeft ervoor gezorgd dat het bedrijf een nieuw assortiment heeft kunnen samenstellen en het hele jaar door met klanten kan samenwerken.

Hoewel er ook experimentele testen met exotisch fruit (lychee, mango en passiefruit) zijn uitgevoerd, met behoorlijk overtuigende resultaten, blijft de belangrijkste doelstelling van Les Domaines de la Taste om de duurzaamheid van de citrus- en avocado-assortimenten te garanderen. "We hebben al veel bomen geplant en nog steeds komen er nieuwe boomgaarden bij, maar het altijd kunnen garanderen van kwaliteit blijft onze prioriteit."

"Daarnaast willen we per se Made in France-producten met een Corsicaanse twist aanbieden. Aangezien 90% van de citrus (citroenen en sinaasappelen) die in Frankrijk worden geconsumeerd uit Spanje komt en avocado's ook uit Spanje, Peru en Mexico komen, willen we Franse consumenten, die steeds vaker letten op de herkomst van de producten die ze kopen, graag een keuze kunnen bieden."

Voor meer informatie:
Anthony de la Taste
Les Domaines de la Taste
Pianiccia
20270 Tallone, Corsica
Tel. : +33 06 26 11 56 86
anthony.delataste@gmail.com
www.domainesdelataste.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven