Erik Holtland, teelt- en inkoopmanager bij De Vries Witlof:

"Prijs witlofwortel stijgt fors komend teeltjaar!"

De Vries Witlof bevindt zich in (bijna) alle fases van de keten: teelt, sortering, verwerking, koeling, handel, witloftrek en daarnaast produceren zij eigen witloftrekbakken. In totaal beheert De Vries Witlof 520 bunder witlof (120 bunder biologisch. 400 bunder gangbaar) in Espel. FarmTrade sprak met Erik Holtland, teelt- en inkoopmanager bij De Vries Witlof.

"Het was een vrij droog voorjaar waardoor de opkomst moeizaam ging. Ieder jaar maken we een prognose op basis van de opkomstcijfers. Vanwege het droge voorjaar werd die iets minder rooskleurig dan we hoopten. Gelukkig kunnen we nu zeggen dat de oogst positiever is dan verwacht. Ook de laat gezaaide wortels laten een goede maat zien. Op dit moment lijken er nog wat tekorten gezien de hoge vraag. Het streven is voor Kerst alles eruit te hebben. Op dit moment hebben we 20% gerooid", aldus Erik Holtland.

Prijzen
"We ervaren concurrentie van andere gewassen. Maar ook het nieuwe GLB-beleid werkt niet mee. Dit betekent dat wij ook met de witlofwortel prijzen mee moeten. Afgelopen weken zijn we gestart met het opmaken van nieuwe contracten. De prijzen zijn gewaardeerd op 5,5 cent. Eén cent hoger dan vorig jaar. Een grote stap, maar het is belangrijk dat de teelt interessant blijft voor de akkerbouwer."

Voor komend seizoen is De Vries Witlof nog op zoek naar nieuwe contracttelers.

Voor meer informatie:
Erik Holtland
De Vries Witlof
Mob: 06-57174827


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven