De Heus heeft nog volop afzetmogelijkheden:

Positieve ervaringen met bio vleeskuikens

Vorig jaar is De Heus gestart in de biologische vleeskuikenhouderij. De eerste resultaten van hun klanten komen nu binnen, meldt De Heus. "Volgens bestaande bio vleeskuikenhouders, draait het nu makkelijker en constanter. Bij voerovergangen worden bijvoorbeeld geen problemen meer waargenomen. Inmiddels is ook een gangbare vleeskuikenhouder overgeschakeld naar het houden van biologische vleeskuikens. Na wat aanloopproblemen in de eerste ronde, was het resultaat met het tweede koppel super. De kuikens waren prima op gewicht. Er was geen uitval of afkeur en de voederconversie was superscherp. Dit draagt bij aan een goed saldo"

Beeld: De Heus

Ook interesse?
De Heus meldt nog volop afzetmogelijkheden te hebben voor bio vleeskuikens. Hierbij kunnen voor langere termijn afspraken worden gemaakt met een kostprijsgarantie als bodem. Deze wordt regelmatig geïndexeerd aan de hand van verandering in kosten.

"Wel interesse, maar geen ervaring met het houden van vleeskuikens? Geen probleem! Samen met onze ervaren vleeskuikenspecialisten zorgen wij ervoor dat je snel thuis bent in het houden van deze kippen. Dus ook voor akkerbouwers en rundvee- of varkenshouders die al voor de biomarkt produceren (of dit willen gaan doen), biedt de biologische vleeskuikenhouderij veel perspectief."

Bron: De Heus


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven