Transparante staande zakken en meer opties dankzij nieuwe verpakkingslijn van Horizon

"Van import tot eindproduct alles in eigen beheer"

Tholen - Horizon in IJsselstein heeft een nieuwe verpakkingslijn in gebruik genomen. "Het staand presenteren van onze producten in het schap was een langgekoesterde wens. Onze range verpakte biologische noten, zaden en zuidvruchten zit vanaf nu in een staande quadroseal verpakking van transparante folie met blokbodem. Hierdoor is het product in de verpakking goed te zien, wat een belangrijk pluspunt voor ons is. De gemiddelde bezoeker van bio-speciaalzaken kijkt namelijk vaak naar het product en niet naar het label op de zak", vertelt Klaas Hoving namens het in IJsselstein gevestigde Horizon.

De nieuwe staande zakken.

Per 1 november zijn de nieuwe Horizon-verpakkingen bij alle bekende verdelers verkrijgbaar. Het gaat om de kleine, middel en grote verpakkingen van respectievelijk 150/175, 400 en 800 gram, De nieuwe verpakkingslijn geeft Horizon ook extra mogelijkheden, geeft Klaas aan. “Hiermee hebben we alles in eigen beheer, van het importeren tot aan het eindproduct. Dat we nu zelf kunnen mensen en verpakken ga je ook zeker terugzien in ons aanbod, zo gaan we de komende tijd bijvoorbeeld een vijftiental nieuwe producten introduceren." Belangrijke nieuwkomers zijn onder andere: biologische wilde bosbessen, tropisch fruit, gedroogde bananenschijfjes, incabessen en pistachenoten.

Een deel van het Horizon-team. Klaas staat als tweede van rechts. Links Raymond en Jeffey.

Credits voor collega's
Klaas wil graag de credits geven aan zijn collega's Raymond en Jeffrey. “We zijn heel blij met de inzet van deze collega’s die de machine bedienen. Het was best een uitdaging om de mogelijkheden die de machine biedt te ontdekken en alles op de juiste manier af te stemmen. Gelukkig hebben Raymond en Jeffrey hier de nodige ervaring mee, daardoor leerden ze de machine al relatief snel echt kennen. We zijn nu wat maanden verder, hebben veel getest en hebben zin om echt aan de slag te gaan."

Het proces
Het proces is heel overzichtelijk: de producten gaan omhoog met de lift, komen vervolgens in het verdeelsysteem terecht en worden daarna beneden afgevuld in de quadroseal verpakking – een staande zak die aan alle vier de zijden geseald is. Tot slot checkt de machine of de inhoud vrij is van metalen en komt er een etiket op het zakje. Voorheen pasten er 10 tot 12 consumenteneenheden in 1 doos, nu zijn dit er 6. “Dit werkt een stuk prettiger voor de winkelier, die hierdoor niet met restvoorraad blijft zitten."

Met deze ontwikkeling loopt Horizon op het gebied van verpakkingen alvast vooruit op de recente Europese 'Packaging and Packaging Waste Directive'. "We hebben bewust gekozen voor een monofolie, de verpakking bestaat uit enkellaags plastic van polypropyleen. Ook het label is van hetzelfde materiaal gemaakt, wat de recycleerbaarheid optimaliseert. Wat dit betreft volgen we de ontwikkelingen op de markt op de voet. Zodra er nog betere opties beschikbaar komen, kiezen we daarvoor."

Voor meer informatie:
Klaas Hoving
Horizon Natuurvoeding
Lage Dijk-Noord 20-A
3401 VA IJsselstein
030 6887730
verkoop@horizonnatuurvoeding.nl
www.horizonnatuurvoeding.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven