Kinderboek over permacultuur verschenen

In het boek Ik ga voor groen: mijn eerste tuin leren kinderen wat tuinieren met permacultuur zo bijzonder maakt. Het legt uit waarom de kwaliteit van de grond essentieel is en hoe je er goed voor kunt zorgen. Het benadrukt ook het belang van diversiteit in je tuin, met verschillende planten, bloemen en dieren. Je leert hoe je zieke planten op een natuurlijke manier kunt behandelen en ontdekt zelfs de voordelen van sommige onkruidsoorten.

Dit boek biedt een eenvoudige en deskundige uitleg over de principes van permacultuur. "Het is prachtig geïllustreerd en staat boordevol handige tips. Door de leuke experimenten die het bevat, krijg je een dieper begrip van de natuur. Volg het stappenplan en ga meteen aan de slag, of je nu een tuin hebt of een balkon. Ik ga voor groen is de ideale gids voor iedereen die zijn groene vingers wil ontwikkelen."

Over de auteur en illustratrice
Nelly Pons is geboren op een boerderij en is altijd gevoelig geweest voor haar omgeving. Haar carrière heeft verschillende wegen bewandeld, waarbij ze creatie (dans, schrijven, muziek) en engagement (journalistiek, evenementen, agro-ecologie) combineert.

Joanna Rzezak is een multidisciplinair kunstenares die werkt aan schilder-, illustratie-, ontwerp- en kinderboekprojecten. In haar werk jongleert zij graag tussen verschillende technieken zoals aquarel, potlood, pen en digitaal.

Nelly Pons en Joanna Rzezak – Ik ga voor groen: Mijn eerste tuin.
Nu verschenen bij uitgeverij Parade
ISBN 978 94 6319 285 9
Hardcover, 72 pagina's
€ 20,00


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven