Bio.Fru.Pro wil samenwerking met handel versterken

"Wij als bedrijven zijn al biologisch, nu is het tijd om de klanten ook biologisch te maken"

De coöperatie Bio Fruchtgemüse Produzenten wil haar kwaliteitspositie uitbreiden en in de toekomst nog nauwer met haar handelspartners samenwerken om de voordelen van regionaal geteelde producten over te brengen.

Op 10 en 11 oktober jl. kwamen de leden bijeen voor hun tweede officiële vergadering sinds de oprichting in de herfst van 2022. De vereniging, bestaande uit de 14 grootste biologische glastuinbouwbedrijven in Duitsland, werd opgericht met de bedoeling samen te werken om het marktaandeel van regionale biologische groenten te vergroten.

Deelnemers op het bedrijf Biogemüse Hegau

De bijeenkomst richtte zich op de externe communicatie van de bedrijven en de samenwerking met de handel als ondersteunende pijlers voor het komende seizoen. De presentatie van de aangesloten bedrijven in de sociale media moet in de toekomst aanzienlijk geprofessionaliseerd worden. Tegelijkertijd is er behoefte aan meer directe uitwisseling met handelspartners over hoe meer consumenten overtuigd kunnen worden om regionale biologische producten te kopen. "Wij als bedrijven zijn al biologisch - nu moeten we ook de klanten biologisch maken," zegt CEO Rudolf Dworschak. "Vooral in tijden van crisis is het kopen van regionaal geteelde biologische producten geen deel van het probleem, maar een deel van de oplossing. Dit moet effectiever worden gecommuniceerd en daarvoor bieden we de handelspartners onze actieve hulp aan."


Deelnemers aan de bijeenkomst (van links naar rechts) Tim Große-Lengerich, Hannes Engelhardt, Anton Naderer, Rudolf Dworschak, Annalena Dworschak, Philipp Zell, Michael Schudde, Max Meißner, Patrick Schwienheer, Philip Mayer, Bernd Querdel, Peter Höfler

De tweede dag op het bedrijf van Max Meißner bij Singen stond in het teken van de teeltpraktijk. Biologische tomaten, biologische paprika's en biologische komkommers worden hier geteeld in een 4,5 ha hightech kas. De leden ontwikkelden een concept om de verschillende benaderingen van bodembeheer op verschillende bedrijven en op de lange termijn statistisch te evalueren. "Uiteindelijk hopen we duidelijke informatie te hebben over de succesfactoren in bodembewerking. Op deze manier willen we gerichte kennis genereren binnen de vereniging om onze kwalitatieve voorsprong veilig te stellen en uit te breiden", benadrukt algemeen directeur Michael Schudde.

De laatste stop van de dag werd doorgebracht bij Heinrich Blank van het Europäischen Bioobst Forum. Na een rondleiding door de eigen biologische appelboomgaarden werd het evenement afgesloten met de nieuwste appelsoorten, appelsap en geanimeerde gesprekken.

Voor meer informatie:
Michael Schudde
Bio Fruchtgemüse Produzenten e.V.
Auf dem Kreuz 58
D-86152 Augsburg, Duitsland
Tel.: +49 (0)176 60030043
michael@biofruchtgemuese.org
www.biofrupro.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven