Ekoto heeft certificaat sinds 27 september binnen

Biologische pompoenen rapen voor een prikkie

Biologisch boer Ivar van Dorst (25) heeft eigenlijk wat te vieren, maar een maand geleden begonnen de rugklachten waardoor 40.000 pompoenen nu op het land blijven liggen. Daarom roept hij nu geïnteresseerden op om ze te komen rapen 'voor een prikkie'. Via boerderijwinkel Ekoto is er ook een oproep om te kopen helpen met oogsten.

Foto: Facebook Ekoto

Sinds afgelopen 27 september is het tuin- en akkerbouwbedrijf officieel biologisch, een proces wat 3 jaar duurt. Maar ondanks dat het certificaat nu binnen is kan de jonge boer niet de gehele oogst zelf binnenhalen voor de winter.

De bekende oranje soeppompoenen vinden normaal zijn weg naar lokale supermarkten, groenteboeren en de veiling in Mechelen. Nu kwam het idee naar voren om een 'Pumpkin Patch' te organiseren zoals ze dat in Amerika ook doen. Je gaat dan zelf met een kratje het veld op en kiest de mooiste pompoenen uit. Nu alleen nog de pompoenen uithollen of er een soep van maken.

De hele maand oktober is het mogelijk de pompoenen elke zaterdagochtend tussen 9 en 12 uur te rapen voor 1 euro per kilo.

Bron: Etten-Leur City App, Facebook Ekoto


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven