Biologische 'bean to bar'-lijn ontwikkeld ter ere van 50ste verjaardag Luikse chocoladefabriek

Tholen - Charlemagne Chocolatiers heeft een volledig nieuwe range biologische 'bean to bar' chocolade ontwikkeld, ter ere van de 50ste verjaardag van de in Luik gevestigde chocoladefabriek. Tijdens Taste of Tavola in Kortrijk werd de gloednieuwe chocoladelijn aan het grote publiek getoond.

Valérie Dick, product & brand marketing manager vertelt: "We hebben heel positieve reacties gekregen, zowel over de verpakking en het design als op de smaak van de chocolade. Het gaat stuk voor stuk om nieuwe recepten en we zijn heel blij met de positieve respons."

Valérie op Taste of Tavola in Brussel.

Ze geeft aan dat men ook over het uiterlijk zeer te spreken is. "We hebben gekozen voor een modernere look. De lijn is voorzien van een chique ogende verpakking in een opvallende blauwe kleur. Daardoor zal het er echt uitspringen in het schap." Daar komt bij dat de prijsstelling ook vrij gunstig is: "Qua prijs zitten we voor een 'bean to bar'-lijn ook redelijk goedkoop."

De cacaobonen worden rechtstreeks bij de teler geselecteerd en zijn afkomstig uit Nicaragua, Oeganda en de Dominicaanse Republiek. "Het chocoladeavontuur van boon tot reep start wanneer we de cacaoboer ontmoeten, om bonen te selecteren waarvan het aroma en de unieke smaak de basis vormen voor onze chocolade-inspiratie." De Luikse chocoladefabriek gebruikt een roostproces voor de bonen op lage temperatuur, waardoor aroma's van zeldzame finesse vrijkomen en de persoonlijkheid van de cacao bewaard blijft.

Er zijn momenteel 7 smaken beschikbaar: donkere Grand Cru O'Tuma, donkere Grand Cru O'Payo, donkere du Chef, donkere koffie crunch, melk intense cacao, melk passievrucht en melk karamel gezouten boter. Valérie: "Daar komen binnenkort nog een aantal smaken bij. Welke andere gastronomische smaken dit zullen zijn is afhankelijk van de inspiratie van onze Chef Chocolatier."

Voor meer informatie:
Valérie Dick
Charlemagne Chocolatiers
Avenue Georges Truffaut 50
B - 4020 Luik
+32 (0)494 383939
valerie.dick@foodfamilyfarmers.com
www.charlemagne.be


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven