Eremedaille voor Dr. Felix Prinz zu Löwenstein

De Duitse minister van Landbouw Cem Özdemir heeft een Professor Niklas medaille uitgereikt voormalig BÖLW-voorzitter Dr. Felix Prinz zu Löwenstein. Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan landbouw en voeding.

Foto: BMEL

"Toekomstige oogsten zijn niet vanzelfsprekend als de opbrengsten op korte termijn worden verhoogd - ongeacht de kosten. Daarom moeten de belangen van het heden worden verzoend met de belangen van de toekomst, zodat onze kinderen en kleinkinderen ook goede oogsten kunnen oogsten. Het is precies deze manier van denken die terug te vinden is in de biologische landbouw zoals Dr. Prinz zu Löwenstein die al tientallen jaren leeft en promoot. Deze biologische landbouw is onze leidraad en die versterken we dienovereenkomstig", benadrukte Özdemir.

Het Duitse landbouwministerie maakte dit portret over Dr. Felix Prinz zu Löwenstein.

Peter Röhrig, uitvoerend directeur van de Bund Ökologische Lebensmittelwirtschaft (BÖLW), is verheugd over de onderscheiding voor de voormalige BÖLW-voorzitter: "Een grote eer voor een groots werk. Met de toekenning van de Professor Niklas Medaille, de hoogste onderscheiding van het ministerie van Landbouw, eert minister Cem Özdemir de buitengewone verdiensten van Felix Prinz zu Löwenstein, voormalig voorzitter van BÖLW, voor een duurzame landbouw en voedingsindustrie.

Dit is de eerste keer dat een biologische boer deze onderscheiding heeft gekregen. De medaille erkent zijn baanbrekende inzet voor een economie die de schepping in stand houdt, het algemeen welzijn versterkt en geschiktheid voor kleinkinderen tot een stelregel maakt. Hij ziet biologisch altijd als een wegbereider en aanjager van innovatie voor een succesvolle transformatie van de landbouw- en voedingssector. Wij feliciteren Felix Prinz zu Löwenstein van harte met de erkenning van zijn visie en levenswerk."

Bron: BMEL en BÖLW


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven