Natura Iblea

Minder bio-courgettes in Italië, maar betere kwaliteit

"Virusdruk stelt de teelt van biologische courgettes op de proef, maar we reageren met passende teeltmaatregelen om de kwaliteit te blijven garanderen", zegt Roberto Giadone, voorzitter van Natura Iblea, een bedrijf dat gecertificeerde bio-groenten teelt en afzet, bij de start van het nieuwe seizoen.

Roberto Giadone

"De weersomstandigheden in de zomer en tot voor enkele dagen hebben de verspreiding van ToLCND in de hand gewerkt in heel Zuid-Italië. Zowel in de teelt als in het pakstation nemen we onze toevlucht tot enkele heel specifieke maatregelen om een product van de hoogste kwaliteit te verkrijgen voor afzet in Italië en het buitenland. Zo is het kiezen van de juiste rassen van essentieel belang en de bodem moet virusvrij zijn. In de naoogstperiode passen we een behandeling met ozon toe."

Natura Iblea heeft in Europa al jaren een mooie positie in de afzet van biologische, biodynamische en Bio Suisse gecertificeerde courgettes. Met 4.700.000 verpakkingen biologische courgettes per jaar bedient het bedrijf meerdere grote klanten, met een service die loopt van oktober tot en met juni.

"Ook toen de prijzen op de vrije markt de pan uit rezen, hebben we de prijsafspraken en hoeveelheden vastgelegd in de leveringscontracten altijd nagekomen", vertelt de manager. "Dit seizoen wordt in Zuid-Italië ongeveer 30% minder volume verwacht, maar wij verwachten daarentegen een lichte stijging van de opbrengst van biologische courgettes, geraamd op 7%. Deze stijging is mede mogelijk dankzij een samenwerking met BullTech, een technologiebedrijf uit Cesena, dat voor Natura Iblea een nieuwe lijn heeft ontworpen voor het kalibreren, wegen en verpakken van courgettes. Met deze nieuwe machines sluiten we productbeschadiging of ondergewicht uit."

"Bij wijze van voorbeeld vermeld ik even de oogst- en verpakkingsresultaten van de huidige week: 112 pallets biologische courgettes voor export naar 7 Europese landen, waaronder Duitsland, het VK en Frankrijk", besluit Giadone.

Voor meer informatie:
Roberto Giadone
Natura Iblea
C.da Marabino
97015 Ispica - Italië
Tel: +39 (0)932955696
Tel: +39 3270162406
cs@naturaiblea.it
www.naturaiblea.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven