Nieuwe onderzoeker bio beschutte teelt gestart bij PCG

An Van de Walle is de nieuwe onderzoeker bio beschutte teelt bij PCG. Stefanie De Groote verliet deze zomer het PCG om zich volledig te focussen op het eigen biologisch tuinbouwbedrijf. An volgt haar nu op en startte half september als Onderzoeker-Voorlichter biologische beschutte teelt bij PCG, zo meldt CCBT. Zij zal binnen PCG vanaf nu dan ook de CCBT-projecten rond dit thema voor haar rekening nemen.

An studeerde in 2004 af als Bio-ingenieur aan de UGent. Haar thesis handelde over waterkwaliteitsbepaling via macro-invertebraten, fysisch-chemische eigenschappen en structuurkenmerken van beken.

"Ze was enige tijd wetenschappelijk medewerker aan het departement dierlijke productie (UGent). Ze heeft veel kennis over kwaliteit en productontwikkeling in de groenten- en fruitverwerkende industrie, bakkerij sector, confiserie, snoepgoed, groothandel en logistiek. Ze was immers werkzaam bij de bedrijven Ardo (diepvriesgroenten), Poco Loco (tortilla chips & wraps) en het certificatiebureau TÜV Nord Integra (Auditor Food en controleur bio verwerking). De laatste jaren ontwikkelde ze een grote interesse in bio landbouw, bio bloementeelt, CSA, agro-ecologie en voedselbossen. Vandaar dat ze in 2021 de opleiding Biologische landbouw volgde bij NAC en daar zelf (hobbymatig) mee bezig is."

Bron: CCBT


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven