Jean-Noël Carles

20% meer bio-Juliet-appelen geoogst

Ook dit jaar blijft het biologische appelras Juliet groeien en kent het een oogsttoename van 20% dankzij jonge boomgaarden die in productie komen. Terwijl de opbrengst uit de Rhônevallei en Zuid-Frankrijk iets onder het potentieel van het 2023-seizoen ligt, zijn de opbrengsten in andere Franse regio's meer in lijn met de eerder gestelde verwachting.

"We hopen dit jaar 11.500 ton op de markt te kunnen brengen tegenover 9.500 ton in 2022," vertelt Jean-Noël Carles. Aangezien er vorig jaar nieuwe boomgaarden zijn aangeplant, is de verwachting bovendien dat de opbrengst de komende jaren nog zal blijven stijgen.

De Juliet-appelen worden op dit moment geplukt en zullen waarschijnlijk deze week weer in de schappen liggen.

Elke week een Juliet-appelboom te winnen
"In het kader van een spel zal er van 16 oktober tot 23 december elke week een trekking worden gehouden. De winnaar die daar uit naar voren komt, wint een Juliet-appelboom." Het spel zal terug te vinden zijn op de punnets. Voor een extra stimulans van de verkoop zullen er in de verkoopruimtes nog extra posters worden opgehangen, hoewel de meeste consumenten vooral enthousiast uitkijken naar de Juliet-appelen zelf."

Voor meer informatie:
Jean-Noël Carles
Juliet
jn@pomme-juliet.bio
www.pomme-juliet.bio


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven