"Voor bio-product kan ik prijzen krijgen die 60% hoger liggen dan conventionele limes"

Grote winstmarges voor Italiaanse bio-limes

Over een paar dagen begint citrusteler Domenico Maraglino zijn biologische limes te oogsten op een perceel in de Zuid-Italiaanse provincie Tarente. De boomgaard zit nu in het vierde productiejaar.

De opbrengst lijkt overvloedig, maar dat gaat wel ten koste van de maatvoering. Er hangt immers heel veel fruit aan de bomen. Toch is het iets waar de ondernemer zich helemaal geen zorgen over maakt. De vraag blijft hoog en de handelaren zijn doorgaans tevreden, zelfs als niet alle kwaliteitsparameters top zijn.

"De toegevoegde waarde van het fruit is z’n Italiaanse oorsprong én de biologische certificering", zegt Maraglino. "Voor bio-product kan ik prijzen krijgen die 60% hoger liggen dan die voor limes uit de conventionele teelt. Het fruit heeft dit jaar een diameter van 4-5 cm vergeleken met de ideale maat van 6 cm, maar dat heeft nauwelijks invloed op de prijs, evenals het iets lagere sapgehalte. Helaas hebben wij telers te maken met een abnormaal klimaat, dat een risico vormt voor elke groente- en fruitteelt. Tot voor kort hebben we hier echt zomerse temperaturen geregistreerd, waardoor we gedwongen zijn om continu noodirrigaties uit te voeren."

Huidige staat van het fruit

De oogst wordt volledig overgedragen aan de coöperatie Apofruit, die de limes vervolgens verpakt en op de markt brengt. "Het is een nicheproduct dat in Italië nog geen significant marktaandeel heeft bereikt, omdat we gewend zijn aan het aanbod van overzee. Daarom is het onze strategie de limes te presenteren onder een reeds bekend merk."

Voor meer informatie:
Azienda Agricola Maraglino Agrumi
Via San Leonardo, 34
74016 Massafra (Tarente) - Italië
Tel: +39 3456052313
maraglinoagrumi.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven