BD-Totaal organiseert Organic Foodfair ter ere van 30-jarig bestaan

Het is regelmatig in het nieuws geweest: de Green Deal, de stikstofproblematiek, het veranderende klimaat, afnemende biodiversiteit in de natuur en de slechtere waterkwaliteit in Nederland.

Biologische landbouw en de consumptie van biologische producten kunnen in deze problematiek een deel van de oplossing zijn. Om dit te laten zien organiseert BD-Totaal Organic Foodservice op 4 november in het kader van het 30 jarig bestaan een Organic Foodfair met als titel 'Eet je wereld mooier'.

Tijdens dit event zal BD-Totaal samen met Dutch Cuisine de aftrap nemen voor het project Biodiversiteit op je Bord. Dit is een initiatief, gesubsidieerd door het Ministerie van Landbouw en Visserij waarbij restaurants, chef-koks en cateraars een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het behoud en herstel van biodiversiteit.

Stichting EKO-Horeca keurmerk is co sponsor van het event en geeft informatie over de inhoud en voordelen van certificering. Hiermee kan een onderneming laten zien aan welke duurzaamheidseisen het bedrijf voldoet.

Chef-kokkin Sharon de Miranda zal tijdens het event kookdemo’s geven met als thema 'Eet je wereld mooier'. Sharon is chef-kok van Food Forum, een inspiratierestaurant op de Flevo Campus in Almere. De campus is het Flevolands kenniscentrum voor het voedselsysteem van de toekomst. Daarnaast is zij bekend als TV-kokkin van het KRO-NCRV programma BinnensteBuiten.

Een 35 tal leveranciers van biologische producten zal bezoekers informeren over het assortiment en de laatste noviteiten. Daarnaast zijn organisaties zoals Stichting Demeter, brancheorganisatie Bionext, United Economy en Meerbomen.nu aanwezig tijdens het event.

Wanneer: Zaterdag 4 november 11.00 - 17.00 uur
Locatie: Lichtschip 31, Houten

Voor meer informatie of aanmelden:
Paul Soeterbroek
BD-Totaal
info@bd-totaal.nl
www.bd-totaal.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven