"Biedt mogelijkheden richting de lichtgroene consument"

Opent combi bio- en Beter Leven-keurmerk nieuwe (winkel)deuren?

Tholen - Begin deze maand introduceerde Bastiaansen onder het eigen merk een biologische kaas met 3 sterren Beter Leven keurmerk. Een goede zet, zo blijkt volgens Marja Bastiaansen uit de eerste reacties. Deze introductie lijkt nieuwe (winkel)deuren te openen.

"De reacties op de Vakbeurs Foodspecialiteiten, waar we de kaas voor het eerst aan het publiek toonden, waren zeker erg goed. We horen regelmatig van ondernemers met kaas- en delicatessenzaken en bij de markthandel dat ze het nog wat lastig vinden om biologische kazen te verkopen. Zij zijn heel positief over het Beter Leven keurmerk op deze kaas omdat met name de lichtgroene consument dit keurmerk heel goed kent. Dat biedt volgens hen dus echt mogelijkheden."

Het Beter Leven-logo naast het EU-bio logo opent volgens Marja zeker wat nieuwe deuren. "We zijn allemaal bezig met de 15% groei en om dit te realiseren zijn we ook andere markten aan het bewerken zoals de kaas- en delicatessen zaken en de markthandel. Om er voor te zorgen dat biologisch ook makkelijker in het traditionele kanaal geaccepteerd wordt, is de toevoeging van het Beter Leven Keurmerk in dit geval een heel goede keuze geweest. Het is een heel duidelijk een bewezen keurmerk en onze nieuwe kazen zijn heel goed ontvangen. We zijn het nog aan het opstarten en alle contacten aan het opvolgen, maar het is in ieder geval heel fijn dat we kunnen concluderen dat het concept qua communicatie goed overkomt."

Zes biologische melkveehouders die aan Bastiaansen leveren beschikken nu over het drie sterren Beter Leven keurmerk. Marja vertelde eerder dat het merendeel van deze melkveehouders die de melk voor deze speciale kaas leveren vanzelf al enthousiast werden na het horen van de plannen. Door de bio-certificering en het drie sterren Peter Leven Keurmerk te combineren bleek dat op het gebied van dierenwelzijn nog aardig wat verbeteringen mogelijk zijn.

Marja vertelt dat er afgelopen donderdag tijdens de Beter Leven-bijeenkomst ook aandacht werd geschonken aan de nieuwe kazen. "We werden daar gefeliciteerd met deze introductie. Dat was een mooi moment."

Klik hier om het eerdere Biojournaal-artikel te lezen (de week voorafgaand aan de introductie gepubliceerd).

Voor meer informatie:
Marja Bastiaansen
Vandersterre Holland
Duitslandweg 9-11
2411 NT Bodegraven
0161 432357
06 13251752
m.bastiaansen@vandersterre.nl
www.bastiaansen3-bio.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven