Provincie Fryslân reikt Waarde-Ring uit aan bio-boer Folkert Botma

Bio-boer Folkert Botma, beroepsvisser Freerk Visserman en chef-kok Ruben Schippers hebben vrijdagmiddag 13 oktober een Waarde-Ring ontvangen uit handen van gedeputeerde Femke Wiersma. De provincie Fryslân zette de heren in het zonnetje omdat zij zich actief inzetten om de relatie tussen boeren en burgers te versterken.

De drie Friezen ontvingen een Waarde-Ring (een speld en oorkonde) omdat zij zich elk op een eigen enthousiaste en passievolle manier inzetten voor versterking van de verbinding tussen boer/visser en burger. "Freerk, Folkert en Ruben maken Fryslân een stukje bewuster van de waarde van ons voedsel. Daar hoort waar-de-ring bij!", aldus gedeputeerde Femke Wiersma.

De uitreiking, geheel links staat Folkert.

Biologische gewassen
Folkert Botma zet zich volgens de provincie in om de grond gezonder te maken en de allerlekkerste en voedzaamste aardappelen en groenten te produceren. Zijn overtuiging is dat het vergroten van biodiversiteit essentieel is voor een beter klimaat en gezondere gewassen. Daarom kiest hij heel bewust voor een divers aanbod aan biologische gewassen. Hij deelt recepten en verkoopt zijn producten via de webshop op zijn website. Ook levert hij aan het UMCG en zorginstellingen.

Van boer tot bord
Ruben Schippers is chef-kok bij Omke Jan; een 'boergondische' ontmoetingsplek in Woudsend. Schippers staat dicht bij de natuur. Hij gebruikt lokale producten en werkt 'van boer tot bord': koken met producten rechtstreeks van de boeren uit de omgeving.

Duurzaam aalbeheer
Freerk Visserman is de laatste beroepsvisser uit Heeg. Hij levert veel aan restaurants in de regio en verkoopt de rest zelf rechtstreeks aan de consument. Visserman doet aan verspreide visserij en is een voorstander van duurzaam aalbeheer. Hij staat voor zijn ambacht en vindt het belangrijk om verantwoord te vissen. Niet de maximale vangst maar de optimale vangst staat voorop. Met respect voor de vis en de Friese natuur.(externe link)

De Waarde-Ring is een initiatief van de Dutch Food Week.

Voor meer informatie:
Folkert Botma
Botmas
Bûtendykswei 27
9132 ED Engwierum
0511 700229
info@botmas.nl
www.botmas.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven