Biologisch ontbijt in de bibliotheek

Gisterochtend organiseerde 013Food een bio-ontbijt plaats, gefaciliteerd door het Foodlab van de LocHal en de Bibliotheek Midden-Brabant.

Daarbij lieten een aantal biologische producenten uit de directe regio de veelzijdigheid in mogelijkheden aan duurzaam eten van dichtbij zien. Onder meer Biologische Boerderij 't Schop, GroeiTuin013, Tuinderij de Wenteling, Gerrit Verhoeven, Joost van Alphen, Natuurlijk Tomaat, Tuinderij de Es, De Regte Heijden en Guus van Roessel vertelden over hun mooie bedrijven.

Daarna was het woord aan Michaël Wilde van Bionext. Hij spiegelde de aanwezigen voor wat de voordelen van biologisch geproduceerd voedsel zijn en hoe de ontwikkeling daarin is. 013Food-bestuurslid Jan van den Broek wist hem geregeld te interrumperen om het belang van boerderijwinkels in het biologisch aanbod te onderstrepen.

Het bio-ontbijt was een van de tweemaandelijkse ontbijtsessies die de vereniging 013Food organiseert om voeding te geven aan duurzaam leven, vanuit de vier kernwaarden: minder verspilling, meer kennis, minder kilometers en duurzamer produceren. Daarnaast initieert, ondersteunt en katalyseert de vereniging nog vele andere initiatieven rondom duurzame voeding in de regio.

Bron: LinkedIn 013Food


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven