De Groene Weg introduceert Goed Verhaal Box

“We willen vleesminnend Nederland helpen om voor duurzaam vlees te kiezen”

Het maken van duurzame keuzes is voor consumenten niet gemakkelijk. Nu uit onderzoek van Wageningen University & Research blijkt dat consumenten in Nederland maar mondjesmaat minder vlees eten, pakt biologisch vleesleverancier De Groene Weg naar eigen zeggen haar verantwoordelijkheid en lanceert vandaag de Goed Verhaal Box. “We willen vleesminnend Nederland helpen om voor duurzaam vlees te kiezen.” De Groene Weg gelooft dat biologisch vlees een plek heeft in ons voedingspatroon.

Uit onderzoek van het Future of Food Institute bleek vorig jaar dat ‘wanneer consumenten het verschil weten tussen biologische producten en niet-biologische producten, hun bereidheid voor biologisch te kiezen – en daar ook meer voor te betalen – toeneemt’. Het ministerie van Landbouw nam dit onderzoeksresultaat op als belangrijk punt in haar Actieplan 2030 door de consumentenvraag naar biologische producten de komende jaren flink te gaan stimuleren. Als marktleider in de biologische vleessector in Nederland pakt De Groene Weg concreet verantwoordelijkheid voor deze taak uit het Actieplan 2030.

Joyce van den Bos, Manager business development bij De Groene Weg: “Wij hebben onszelf als doel gesteld om consumenten goed uit te leggen wat de meerwaarde van een biologisch stukje vlees is. Pas dan trekken we ze over de streep om de keuze voor vlees een duurzamere keuze te laten zijn. Om dat te doen, ontwikkelden we de Goed Verhaal Box. Een box met vier verschillende biologische vleesproducten, waarmee we met vier bijpassende korte verhalen uitleggen wat de essentie van biologisch is. Onze Blije Buitenburgers, Weideworstjes, Darteldijen en Samen Sterk Steaks leggen haarfijn uit dat het om de kracht van de kringloop, meer dierenwelzijn en toename van biodiversiteit gaat.”

De Goed Verhaal Box is vanaf 11 oktober online te koop voor twee (25 euro) of vier personen (50 euro) in de webshop van De Groene Weg. Meer informatie over de box is te vinden op

Voor meer informatie:
De Groene Weg
info@degroeneweg.nl
www.degroeneweg.nl/goed-verhaal-box


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven