Onderzoek Clemson Universiteit

Amerikaanse wetenschappers bestuderen watermeloenen voor verbetering van biologische teelt

De interesse van consumenten in biologisch geteelde groenten en fruit neemt toe. Om telers te helpen aan deze vraag te voldoen, bestuderen wetenschappers van de Clemson University nu de teeltmethoden voor watermeloenen om strategieën te ontwikkelen om de productiviteit en winstgevendheid van biologische groenten te verbeteren.

Het team staat onder leiding van Bhupinder Jatana, onderzoeker aan het Edisto Research and Education Center in Blackville, South Carolina, en assistent-professor groentegewassen aan het departement planten- en milieuwetenschappen van de universiteit.

Watermeloen werd gekozen als gewas voor het onderzoek omdat het dezelfde culturele en andere beheerspraktijken gebruikt als andere biologische gewassen die onder plastic mulch worden geteeld, zoals komkommers, meloenen, pompoenen en andere cucurbitaceae. Het gebruik van plastic mulch is een veelgebruikte cultuurpraktijk in de biologische teeltbedrijven. Culturele praktijken zijn landbouwmethoden die worden gebruikt om de productiviteit van gewassen te verhogen door water en grond te sparen door onkruid, ongedierte en ziekten te verminderen zonder chemicaliën te gebruiken.

"Ons doel op de lange termijn is om organische meststoffen en strategieën te ontwikkelen voor een efficiënter gebruik van voedingsstoffen, evenals het beheer van onkruid en plagen in de bodem," zei Jatana.

Bron: thetandd.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven