Reportages over natuurinclusieve bio-boeren op Drentse tv-zender

ROEG!, een programma van RTV Drenthe, volgt natuurinclusieve boeren in de provincie. In vier uitzendingen zijn de programmamakers te gast bij Drentse boeren die ieder op hun eigen manier de natuur de ruimte geven. Er is een uitzending gewijd aan de biologische melkveehouderij van Peter Oosterhof in Foxwolde en biodynamische boer Kees Sijbenga vertelt in een andere aflevering meer over strokenteelt.

Peter Oosterhof uit Foxwolde is biologisch melkveehouder. Hij wil zo weinig mogelijk krachtvoer aan zijn koeien geven, zodat ze van zoveel mogelijk gras goede melk maken. Vogelonderzoeker Henk Jan Ottens heeft goed nieuws: het is een succesvol broedjaar voor de wulp in Drenthe, dankzij de hulp van boeren. En in de Tuin voor Zwaantje in Annen hanteren ze een chaotische werkwijze.

De uitzending van Peter Oosterhof is hier te zien (uitgezonden op zaterdag 16 september 2023).

Op de akker van Kees Sijbenga in Hooghalen groeien verschillende gewassen in smalle stroken naast elkaar. Een deel van de oogst gaat naar zijn kippen: zo werkt de kringloop op zijn biologisch-dynamische bedrijf. Bij een andere biologisch-dynamische boer wordt de bodem onderzocht op het bodemleven. En de lelieteelt, kan dat ook biologisch? Een experiment moet het uitwijzen.

Kijk hier de ROEG! uitzending over de strokenteelt van Kees Sijbenga terug.

Bron: RTV Drenthe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven