Eerste Nationale (bio-)bloembollendag in Gouda een succes

Afgelopen zaterdag 7 oktober zoemden er kleine bijtjes in de Lange Groenendaal. Zij deelden bij Biowinkel Gouda biologische krokusbolletjes uit aan voorbijgangers op de eerste Nationale (bio-) bloembollendag. Daarbij kregen ze ook plant-tips van Wilma van Ipenburg. Het doel is namelijk om met elkaar dit najaar zoveel mogelijk biologische bloembollen te planten om daarmee hommels, bijen en andere insecten in het vroege voorjaar van voldoende voedsel te voorzien. Dit is pure noodzaak voor het ecosysteem en de natuur.

Dit initiatief kwam van Velt Groene Hart (vereniging voor ecologisch leven en tuinieren) en Biowinkel Gouda die deze dag met elkaar extra aandacht wilden vragen voor het belang van bloembollen zonder gif. 'Plant biologische bloembollen', is de boodschap.

Ook Gemeente Gouda, in 2022 verkozen tot 'bijvriendelijkste stad van Nederland' streeft naar een goede leefomgeving voor bijen. Bij Biowinkel Gouda was dit de aftrap van het plantseizoen met de verkoop van biologische bollen in vele soorten en kleuren.

Klik hier voor meer informatie.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven