Brabant opent Dutch Food Week met Brabantse Borrelplank

Vrijdag 6 oktober is Dutch Food Week officieel geopend. Dit gebeurde landelijk in Arnhem en Brabant is dit daarna afgetrapt met een Brabantse Borrelplank in de Uilenburg in 's-Hertogenbosch.

Marc Oudenhoven, gedeputeerde Agrarische Ontwikkeling, opende officieel de Dutch Food Week in Brabant. Dit deed hij door een borrelhapje aan te bieden aan het Brabants publiek in de Uilenburg. "Niet zomaar een hapje natuurlijk, overal zit een verhaal achter. Brabant is een gastvrije provincie, waarbij het gaat om samen genieten. Voedsel speelt daarin een belangrijke rol, uiteraard van Brabants bodem. Dat eten delen we ook graag, maar wel passend bij deze tijd; gezond en toekomstbestendig."

Brabantse Food Alliantie

Brabantse Borrelplank met Danny Jansen
Alles op de Brabantse Borrelplank is gemaakt met ingrediënten van Brabants bodem. Daar hebben chefs van de Brabantse horeca vervolgens iets lekkers van gemaakt. Eén hapje is speciaal ontworpen door tv-kok Danny Jansen in de speciale tv-uitzending Lekker van Streek op Omroep Brabant in Dutch Food Week. Hij zal deze ook persoonlijk laten proeven aan het Brabants publiek.

Dutch Food Week Brabant
De Dutch Food Week is een week die volledig in het teken staat van ons eten. En vooral waar dit vandaan komt. Logisch dat Brabant daarin actief is. In de hele provincie vinden activiteiten plaats: open dagen, lezingen, proeverijen, workshops, speciale fiets/wandelroutes etc. Dit geeft een mooi inzicht in de achtergrond van het eten dat op ons bord ligt.

Tv-kok Danny Jansen en gedeputeerde Marc Oudenhoven

Brabantse Food Alliantie
Brabant is de voedselprovincie bij uitstek. Dat kan door een goede samenwerking. De hele voedselketen is in Brabant vertegenwoordigd en zoekt elkaar op. Dat is iets om trots op te zijn. En een prachtig verhaal om te vertellen. Dat doet Brabant in een samenwerkingsverband tussen de provincie Noord-Brabant, ZLTO, AgriFood Capital, VisitBrabant, Koning Willem 1 College en Den Bosch Partners. Vrijdag 6 oktober laat de Brabantse Food Alliantie dit verhaal letterlijk proeven aan het publiek.

Arno van Son, bestuurder ZLTO: "Goed eten zit diepgeworteld in het DNA van Brabant en de Brabanders. Daar mogen we trots op zijn. Dat is iets om te koesteren. Het Brabantse DNA geven we graag door aan de nieuwe generatie. Boeren en koks zijn de smaakmakers van Brabant en dragen de rijke eetcultuur vol passievolle verhalen van boer tot bord graag door aan bewoners en bezoekers van onze provincie."

Klik hier voor meer informatie over Lekker van Streek (Omroep Brabant). En hier voor alle activiteiten tijdens Dutch Food Week.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven