Sigfrido Molina en Xavier Halsberghe, Sigfrido Fruit:

"Lancering biologische lijn mango's en avocado's is de kers op de taart van ons 10-jarig jubileum"

Tholen - De weersomstandigheden in Spanje met extreem warm weer en weinig water zorgden dit jaar voor een ultrakort mangoseizoen. "Normaliter loopt het seizoen van eind augustus tot eind oktober, maar nu was het in drie weken gebeurd. In totaal kwam de productie maar liefst 80% lager uit", vertellen Sigfrido Molina en Xavier Halsberghe van Sigfrido Fruit uit Malaga.


Sigfrido Molina

Op de Fruit Attraction vierde het bedrijf haar 10-jarig bestaan met de lancering van een biologische lijn voor zowel mango's als avocado's. "Veel van onze klanten waaraan we conventionele exoten verkopen, vragen ook naar de biologische variant. De introductie is dan ook de kers op de taart van ons jubileum", vertelt Sigfrido trots. Sigfrido Fruit vermarkt alleen mango's van haar eigen teelt. "Daarbij werken we niet met vaste programma's. Voor ons was dat dit jaar erg gunstig, want zo hadden we ook geen afspraken die we niet na konden komen."

Van de Osteen-mango's waren grote maten bovendien nauwelijks verkrijgbaar en ook voor het komende avocadoseizoen worden aanzienlijk lagere volumes verwacht. "Over twee weken starten we het seizoen van de Bacon-avocado's, die zijn nog wat minder geraakt dan de Hass-avocado's. Met name de grote maten zullen beperkt beschikbaar zijn. We zullen dan ook aanvullend avocado's uit Mexico en Marokko importeren om de wensen van de klanten in te vullen. Maar het aanbod op de avocadomarkt zal sowieso laag zijn. Ook Peru en Chili hebben aanzienlijk minder avocado's", vertelt Xavier.


Sigfrido Molina en Xavier Halsberghe

De Belg verkaste in 2001 naar Spanje en is de laatste tien jaar werkzaam voor het exotenbedrijf van Sigfrido Molina met naast de Spaanse markt Frankrijk, Nederland, Italië en Duitsland als grootste afzetmarkten. Als grootste uitdaging noemt Sigfido om de kwaliteit en service te behouden. "Daar staan wij voor met ons Sigfrido-merk." Het watertekort dat Spanje dit jaar in zijn greep hield, ziet hij niet als een al te grote bedreiging. "Als je het op lange termijn ziet, zie je altijd een cyclus van jaren met veel en weinig water. We hebben nu tien jaar met weinig regen gehad. Ik verwacht dat de jaren met meer regen nu gaan komen."

Voor meer informatie:
Sigfrido Molina / Xavier Halsberghe
Sigfrido Fruit
Tel: +34 653 753 694
comercial@sigfridofruit.com
www.sigfridofruit.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven