Fotoreportage: Verrassend veel bio-producten op Taste of Tavola

Tholen - De 'fine food comminity' van België (en Nederland) trok de afgelopen dagen naar Kortrijk. Daar vond van 24 tot en met 27 september de tweede editie van Taste of Tavola plaats, een spin-off van de internationale vakbeurs Tavola die in maart 2024 weer zal plaatsvinden. Op deze manier krijgen ondernemers uit de foodspecialiteitenbranche ook in het najaar de kans om elkaar te ontmoeten. Biojournaal maakte een rondje over de beurs en dit leverde een uitgebreide fotoreportage op, want zeker niet alle exposanten met bio-producten bleken 'Biologische voeding' aangevinkt te hebben bij de productgroepen.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

De stands van Fruji (Pajottenlander), Marma, Turtle en Meurisse.

De beurs richt zich voornamelijk op Belgische inkopers uit de retail, groothandel, speciaalzaken en foodservice, maar er was ook zeker belangstelling vanuit Nederland. Verschillende nieuwkomers grepen de kans aan om hun nieuwe merk en/of nieuwe product(en) aan het publiek te tonen.

Charlemagne Chocolatiers, Groats, Ginger Jack en Arduenna.

Er was vooral veel nieuws op het gebied van drankjes, Zo kon de biologische frisdrank van Fruji voor het eerst geproefd worden door het Tavola-publiek. En nieuw bij Bjorn's is de bio-kombucha van het Franse merk Koko Koko. Arduenne introduceerde onlangs een nieuwe variant biologische gin. Jusré heeft sinds juni ook drie varianten biologische kombucha. En Gili (producent van biologische gemberdrankjes) introduceerde recent een gember-citroenthee, gemaakt van het afval dat ze overhouden in de productie.

Gili, Aventue Bio, Bjorn's en Jusré.

En dit zijn niet de enige nieuwtjes die in de reportage terug te vinden zijn. Zo is begin september de 'bean to bar' chocoladelijn van Charlemagne Chocolatiers gelanceerd, een opvallende verschijning. Aventure Bio, dat zichzelf beschrijft als een 'E-groothandel voor biologische pareltjes', was ook van de partij. Dit bedrijf bestaat nog maar 1 jaar. En het merk Groats is ook nog een relatieve nieuwkomer, hun bio-havermout voor baby's en jonge kinderen werd in februari geïntroduceerd.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

Voor meer informatie: www.taste-of-tavola.be


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven