"Sterk bewerkt voedsel beter voor milieu, maar slechter voor gezondheid"

Reina Vellinga, werkzaam bij het RIVM en promovendus bij Wageningen University & Research, doet onderzoek naar een gezond en duurzaam voedselpatroon. Ongeveer 60% van de energie-inname van Nederlanders is afkomstig van sterk bewerkt eten, blijkt uit de voedselconsumptiepeiling van het RIVM over de jaren 2012-2016. Het gebruik van veel sterk bewerkt voedsel is nadelig voor de gezondheid, maar blijkt wel beter voor het milieu, zo schrijft Resource.

Volgens onderzoeken verhoogt een hoge consumptie van sterk bewerkte voedingsmiddelen de kans op obesitas, hart- en vaatziekten, kanker en vroegtijdig overlijden. Reina Vellinga onderzocht of mensen die meer bewerkt voedsel eten ook eerder overlijden, maar bestudeerde ook wat de milieueffecten zijn van deze voedingsmiddelen. Lees hier meer.


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven