Vlaams minister van Landbouw geeft startschot voor nieuw schooljaar vol biofruit

BioForum, de sectororganisatie voor biologische landbouw en voeding, heeft samen met Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns het startschot voor een gezond schooljaar vol biofruit in Houthalen-Helchteren. De minister deelde daar samen met enkele leraren 300 biologische appels uit aan de leerlingen van basisschool 't Centrum. Vlaams minister Jo Brouns sprak de kinderen kort toe: "Het gaat hier over gezond fruit: gezond voor jullie en gezond voor de planeet. En het is heel belangrijk dat de kinderen die na jullie komen binnen 20 à 30 jaar ook gezond kunnen eten."


© Laura van Lokven

Johan Haest, directeur van 't Centrum nam ook het woord en gaf de kinderen uitleg over bio: "Deze appeltjes zijn goed voor ons, en voor de natuur. Ze zorgen ervoor dat wij gezond blijven, en dat de bodem gezond blijft door geen gewasbeschermingsmiddelen te gebruiken. De grond waar biofruit op groeit kan beter tegen droogte en overstromingen waar we spijtig genoeg steeds vaker mee te maken krijgen. Dus met dit biofruit proberen we een handje te helpen."

Basisschool 't Centrum zal de rest van het schooljaar biologisch fruit bestellen via 'Oog voor Lekkers,' een project van de Vlaamse overheid. Met het initiatief kunnen scholen een verhoogde vergoeding aanvragen voor biologisch fruit en zuivel als tussendoortjes, en dus eenvoudig en betaalbaar een gezond eetpatroon stimuleren en in duurzame landbouw investeren.

De appels werden gesponsord door BelOrta Bio, in het kader van de campagne 'De mooiste boodschap is bio'. Met de campagne ‘De mooiste boodschap is bio’ wil BioForum de consument overtuigen van de voordelen van biologische producten en tonen dat kleine veranderingen in koopgedrag een verschil kunnen maken. Deze campagne sluit met zijn ambities aan bij de Europese ‘Green Deal’ en het Vlaams strategisch plan bio 2023-2027.

Bron: BioForum


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven