Chocolatemakers breidt haar biodynamische assortiment uit

Chocolatemakers breidt haar samenwerking met Braziliaanse biodynamische boeren, die vorig jaar al met twee repen was gestart, uit naar een groter assortiment waar ook inclusies zoals vegan karamel in zitten, zo melden ze.

"Biodynamische landbouw voldoet aan alle regels waar de biologische landbouw aan moet voldoen. Alle biodynamische producten zijn ook biologisch. Echter, biodynamische landbouw gaat verder en heeft meer regels voor milieu en dierenwelzijn. De basis van biodynamische landbouw is de structuur en vruchtbaarheid van de bodem. Een natuurlijke bodem met een gezond en rijk bodemleven is het uitgangspunt van goede biodiversiteit in een ecosysteem."

Het behouden van het eigen karakter van dieren en planten en de smaak van producten is een ander speerpunt van de biodynamische methode. Er wordt met natuurlijke mest en compost gewerkt en ook al zitten er meer regels aan verbonden, toch geven boeren vaak de voorkeur aan deze methode. Er moeten geen dure chemische pesticiden worden aangeschaft, het land blijft vruchtbaarder en gezonder en de boer kan het allemaal zelf doen."

De vier repen die onder het Demeter assortiment vallen zijn allemaal vegan. Een vegan reep met 30% cacao en vegan karamel, een vegan reep met 48% cacao, een pure reep met 65% cacao en geroosterde hazelnoten en een pure reep met 70% cacao en zeezout.

De range is vanaf deze week verkrijgbaar in de biologische supermarkt en de webshop van Chocolatemakers.

Voor meer informatie:
Chocolatemakers
Radarweg 32A
1042 AA, Amsterdam
+31 (0)6 427 65 654
info@chocolatemakers.nl
www.chocolatemakers.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven