"De winkel wordt echt door onze klanten gedragen"

De Vlierstee viert 45-jarig bestaan

Tholen - Natuurvoedingswinkel 'De Vlierstee' bestaat 45 jaar en dit werd afgelopen zaterdag met de klanten gevierd. De Vlierstee is gevestigd in een oude boerderij aan de Hogeweg in Vierpolders en wordt gerund door Peter Wester en zijn vrouw Annemiek. Zoon Bart maakt sinds 7 jaar officieel deel uit van het team en sinds dit jaar is daar ook schoondochter Brenda bijgekomen. Peter vertelt dat het een heel geslaagd feest was.

"Het was lekker druk en we hebben geboft met het weer. Het was heel gezellig en inspirerend. Tussen de bezoekers zaten ook mensen die we al een tijd niet gezien hadden. Heel leuk. We hebben veel trouwe klanten en er zijn er zelfs bij die het begin hebben meegemaakt en dus al 45 jaar klant zijn. We hebben echt het gevoel dat de winkel door onze klanten gedragen wordt."

Bart, Annemiek, Brenda en Peter in de winkel.

Tijdens de feestelijke dag viel er van alles te proeven. Ook waren er speciale aanbiedingen en op het buitenterrein van de boerderij was een markt opgebouwd. Er stonden onder meer diverse lokale bio-telers waar de winkel al jarenlang mee samenwerkt. "Het was heel mooi om onze klanten kennis te kunnen laten maken met de telers. Dit zijn mensen die superleuk kunnen vertellen over wat ze doen en hoe zij als bio-boer hun werk beleven", zo licht Bart toe.

De grootste verandering voor Peter is het ruime aanbod dat ze nu in de winkel hebben staan. "Dit is inmiddels vergelijkbaar met een complete supermarkt. Vroeger ging het om enkele producten die biologisch verkrijgbaar waren, nu is vrijwel alles er. Dat is ook ons doel; een zo breed mogelijk bio-aanbod in de schappen hebben." Ook is de bekendheid van biologisch in de loop van de tijd enorm toegenomen, vertelt hij. "Toen we begonnen was biologisch helemaal nog niet zo bekend bij de mensen. Het is inmiddels veel meer op de kaart gezet. Dat merken we ook duidelijk in de winkel. Er komen hier heel veel verschillende mensen, jong, oud, gezinnen, noem het maar op. Sommige mensen komen puur voor hun gezondheid, anderen kopen bio-producten vanuit idealisme." Bart geeft aan dat de laatste jaren steeds meer klanten kiezen voor biologisch vanwege het klimaat en natuurvriendelijkheid. "Dit is een heel belangrijk thema geworden. Voor de nieuwe mensen die ik spreek is dit een van de belangrijkste factoren waarom ze voor biologisch kiezen."

Regiofunctie
Volgens Peter is De Vlierstee in de loop van de jaren uitgegroeid tot een bedrijf met een regiofunctie. "We zitten in een wat dunbevolkte regio en proberen zoveel mogelijk lokale biologische producten aan te bieden. Daarmee zijn we nog altijd vrij uniek hier in de omgeving." Behalve de fysieke winkel in de boerderij bezorgt De Vlierstee ook bio-boodschappen in de regio. Voor het bezorgen beschikken ze over een milieuvriendelijke, elektrische bus die bij de boerderij opgeladen wordt met hun eigen zonnepanelen.

Breder gebied bedienen met webshop
Bart is na het afstuderen tijdelijk aan de slag gegaan bij De Vlierstee, maar dit beviel zo goed dat hij is gebleven. Zijn ouders blijven voorlopig nog doorgaan. "Wel gaan we de werkverdeling wat veranderen. Bart en Brenda gaan iets meer doen en wij misschien iets minder. Het is heel fijn om dit zo met z'n allen te kunnen doen", aldus Peter. Voor de toekomst liggen er nog de nodige plannen. "We hebben dus al een bezorgdienst, maar om de regiofunctie nog beter te kunnen vervullen willen we een webshop opzetten. Daarmee hopen we een iets breder gebied te kunnen gaan bedienen. En voor wat verder weg heb ik de wens om zelf een pluktuin op het terrein op te gaan zetten. Dat is natuurlijk echt een meerjarenplan, maar lijkt me heel leuk. Daar kunnen mensen in rondkijken en ik kan er zelf ook veel van leren", besluit Bart.

Rotterdam de Boer op plaatste na de 'verjaardagsmarkt' ook een verslag:

Voor meer informatie:
De Vlierstee Natuurvoeding
Hogeweg 7
3237 LD Vierpolders
0181 461997
vlierstee@planet.nl
www.vlierstee.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven