Alnatura wint award voor beste AGF-afdeling

Alnatura heeft de beste groente- en fruitafdelingen van Duitsland en ontving gisteren de "Fruchthandel Magazin Retail Award 2023" in de categorie levensmiddelengroothandel. Het Hessische biologische bedrijf werd vorig jaar ook al bekroond met de eerste plaats.

Andre Wagner, afdelingshoofd fruit, groente en eieren van Alnatura, en zijn collega Christian Weinheimer namen de prijs in ontvangst tijdens de ceremonie in Düsseldorf.

Klanten stemmen en beslissen bij deze awards zelf over hun favoriete groente- en fruitafdelingen in de levensmiddelendetailhandel.
In een representatieve enquête, uitgevoerd door het marktonderzoeksinstituut GfK in opdracht van het tijdschrift Fruchthandel, werden in totaal bijna 6.400 huishoudens gevraagd naar hun mening over het groente- en fruitassortiment in de detailhandel.

De klanten beoordeelden in totaal tien onderwerpen, steeds in relatie tot het gehele retailbedrijf. Dit jaar werden onder andere de criteria selectie, regionale producten, eerlijke prijs, duurzame verpakking, advies en kwaliteit gevraagd om de groente- en fruitafdelingen te beoordelen.

De groenten- en fruitafdeling bij Alnatura in Mainz. Foto: Jonas Werner Hohensee. Bron: Alnatura

Onverpakt, regionaal en langdurige contractteelt
Bij Alnatura spelen het behoud van hulpbronnen en regionaliteit een essentiële rol: meer dan 90 procent van de aangeboden biologische groenten en fruit zijn onverpakt verkrijgbaar. Om plastic afval verder te verminderen, was het bedrijf enkele jaren geleden de eerste retailer die plastic zakken voor groenten en fruit volledig afschafte.

Voor Alnatura is het ook belangrijk dat een zo groot mogelijk deel van het assortiment uit de omgeving van de betreffende winkel komt: ongeveer 50 partnerboerderijen leveren rechtstreeks aan de biologische winkels van Alnatura in hun regio.

Alnatura hecht ook veel belang aan langdurige partnerschappen met producenten: zo wordt er bijvoorbeeld al lange tijd samengewerkt met de producentenvereniging Reichenau-Gemüse aan de Bodensee, de meest zuidelijke groenteteeltregio van Duitsland. Van daaruit ontvangen de winkels van Alnatura ongeveer negen maanden per jaar seizoensgebonden, lokale groenten: in de lente en zomer komkommers, tomaten en paprika's, en in de herfst zoete aardappelen en zelfs verse gember - ook los en onverpakt. Alnatura onderhoudt ook eerlijke en betrouwbare partnerschappen met producenten uit andere Europese landen en daarbuiten. Met het oog op duurzaamheid gebruikt Alnatura helemaal geen luchtvracht.

De prijs wordt sinds 2010 uitgereikt door het vakblad Fruchthandel. De prijs wordt niet uitgereikt aan individuele winkels, maar aan hele retailbedrijven.

Bron: Alnatura


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven