Resistentie maakt het verschil tijdens de Discovery Field Days en Hydro Demo Days Enza Zaden

Groenteveredelingsbedrijf Enza Zaden geeft groentetelers de mogelijkheid om tijdens de Discovery Field Days en de Hydro Demo Days meer kennis te vergaren over de recente markttrends en -ontwikkelingen en haar allernieuwste rassen te ontdekken. Daarnaast is er specifiek aandacht voor Bremia lactucae (valse meeldauw). Enza Zaden zet sterk in op het veredelen van resistente rassen die waarde toevoegen aan de hele keten - van de teler tot en met de consument. Het event is bedoeld voor telers die op zoek zijn naar kennis, inspiratie en interactie met vakgenoten én bekende experts. Het event vindt plaats van 26 tot en met 29 september op locaties in Twisk, Enkhuizen en voor de biologische telers bij Vitalis in Voorst.

Demovelden in Twisk
Van 26 tot en met 29 september wordt op het demoveld van Enza Zaden in Twisk de sla-, andijvie-, spinazie-, rucola- en radijsrassen tentoongesteld. Tijdens de Discovery Field Days zijn onder andere de nieuwe ijsbergslarassen Ferro (E01E.12065) en Santino (E01E.12381) te bekijken. Op woensdag 27 september wordt er speciaal voor de Nederlandse telers en plantenkwekers een rondleiding georganiseerd. Tijdens deze interactieve middag zal Bremia als onderwerp centraal staan en zoomen een tweetal sprekers dieper in op het complexe resistentie veredelingsproces gaat.

Hydroponic teelt in Enkhuizen
Gelijktijdig met de Discovery Field Days vinden er in Enkhuizen, bij het hoofdkantoor van Enza Zaden, de Hydro Demo Days plaats. High Tech Hydroponics is een van de snelst groeiende productiemethoden voor bladgroenten. Hydroponic teelt is een manier van telen, waarbij gewassen op water worden geteeld in plaats van in de volle grond. Deze manier van telen biedt de mogelijkheid om veel sla-typen op verschillende manieren aan te bieden. Daarnaast kan hydroponic geteelde sla zeer milieuvriendelijk, hygiënisch en van een zeer hoge kwaliteit, jaarrond worden aangeboden. Zowel online als fysiek in de demokas kunnen bezoekers de vele mogelijkheden van hypdroponic teelt bekijken.

Bremia Experience en nieuwe biologische rassen in Voorst
Van 26 tot en met 29 september toont Vitalis Biologische Zaden in Voorst een breed biologisch assortiment van nieuwe en bestaande groenterassen tijdens de Discovery Field Days. Verder kunnen de bezoekers de Bremia Experience bezoeken, wat de kracht van resistentieveredeling in het bestrijding van Bremia lactucae (valse meeldauw) toont. Hier beleeft men hoe veredeling waarde kan toevoegen en hoe dit proces van jaren verloopt. Op dinsdag 26 september wordt er een speciale dag georganiseerd over dit onderwerp (in het Nederlands). Naast het gehele biologische vollegrondsassortiment treffen de bezoekers ook de strokenteelt aan. Dit is een 6 jaar durend onderzoek in samenwerking met de Wageningen Universiteit waarbij het strokenteeltsysteem onder de loep genomen wordt.

Voor meer informatie:
Enza Zaden
+31 (0)228 350100
info@enzazaden.com
www.enzazaden.com
www.biovitalis.eu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven