Draag een boer aan voor de Gouden Leeuwerik 2023

Vogelbescherming Nederland heeft vorig jaar voor het eerst de Gouden Leeuwerik uitgereikt aan een akkerbouwer die zich bovengemiddeld inzet voor de weidevogels op zijn of haar land. De winnaars waren toen Peter Harry Mulder en Eline Ringelberg uit Muntendam. Om dit jaar weer een waardige winnaar vinden, vraagt Vogelbescherming Nederland opnieuw de hulp van het publiek om kandidaten voor te dragen voor deze prijs.

De Geelgors. Foto: Jan-Kees Schwiebbe.

Vogelbescherming Nederland werkt sámen met boeren aan platteland waar ruimte is voor vogels, insecten en andere soorten. Nu er veel wordt gesproken over de transitie in het landelijk gebied vinden we het extra belangrijk om koplopers met een natuurvriendelijke bedrijfsvoering een podium te geven en te steunen.

Goede vogelakker. Foto: Jules Bos.

De Gouden Leeuwerik bestaat uit een bronzen wisseltrofee en een geldprijs van 5.000,- euro, die de winnaar kan besteden om de biodiversiteit op het bedrijf verder te ontwikkelen. Ken jij in jouw omgeving een akkerbouwer die zich meer dan gemiddeld inzet voor de akkervogels op zijn of haar bedrijf? Draag diegene dan uiterlijk 15 oktober voor om kans te maken op de Gouden Leeuwerik. Dat doe je door een aantal vragen te beantwoorden die hier te vinden zijn.

De nominaties kunnen tot uiterlijk 15 oktober gestuurd worden naar wessel.vanvliet@vogelbescherming.nl en bernard.dejong@vogelbescherming.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven