EKO-restaurants pakken prijzen bij Gaia Green Awards

EKO-restaurants Ethica en De Tuin van de Smid vielen in de prijzen bij de jaarlijkse uitreiking van de Gaia Green Awards op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam.

Prijsuitreiking aan Ethica

Duurzaamste restaurant
Restaurant Ethica mocht de Gaia Green Award voor duurzaamste restaurant mee naar Den Haag nemen. Robin Collard en Joske Meijer van Ethica zijn trots op het winnen van de Gaia Green Award in de categorie restaurants. "We hebben vorige jaar grote stappen gezet met verduurzaming waardoor we een gouden Green Key en EKO-certificering hebben behaald. Zo hebben we inmiddels een grote kas in de tuin waarmee wij het kweekseizoen kunnen verlengen. Ook hebben we sinds 6 weken kippen voor de eieren en om voedselrestanten om te zetten in mest voor de tuin. Eerstvolgende initiatief is meer regenwater opvangen voor de tuin."

Ethica ontving ook nog de Falco Eleonora prijs voor de gevoerde menukaart: veel vegetarisch en groenten uit eigen kas. Het vlees op de kaart is wild afkomstig van plaag-dieren en overpopulaties. Beide restaurants zijn EKO gecertificeerd.

Prijsuitreiking aan het team van De Tuin van de Smid.

Publieksprijs en plasticvrij-award
De Plasticvrij Award 2023 is gegaan naar De Tuin van Smid. Dit restaurant is vrij van mono verpakkingen en heeft zich aangesloten bij ‘Liever in Leiden’, een lokaal initiatief met herbruikbare statiegeldbekers voor To-Go koffie. Ook ontving De Tuin van de Smid de meeste publiekstemmen.

Gastvrij Rotterdam
De winnaars werden bekend gemaakt op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Het is de achtste keer dat de prijs wordt uitgereikt, in meer categorieën. Per categorie waren er drie genomineerden die allemaal ook door een mistery guest bezocht zijn. Behalve restaurants waren er ook winnende hotels (Kapellerput in Heeze) en congres-/vergaderlocaties (De Groene Afslag in Laren).

De Gaia Green Awards zijn een initiatief van een brede coalitie van organisaties en partijen die actief zijn in de verduurzaming van de horecasector. De partijen die de award uitreiking organisatorisch dragen zijn Green Key Nederland, Gastvrij Rotterdam, Worldmeetings.com, EKO Keurmerk Horeca, Biojournaal, Good Fish Foundation, Made Blue, Green Key België, Amsterdam International Olive Oil Competition, hetWerkvan, Euro-Toques Nederland en initiatiefnemer de Green Leisure Group. Gastvrij Rotterdam en Worldmeetings.com maken de verkiezing mogelijk door een jaarlijkse sponsorbijdrage.

Voor meer informatie:
Gaia Green Awards
www.gaiagreenawards.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven