PaperWise zorgt voor 47% lagere milieu-impact

Tijdens zijn rondreizen in Azië zag Peter van Rosmalen, oprichter van PaperWise dat boeren veel plantaardige reststoffen van hun landbouwproductie verbrandden. Daar zou prima papier of karton van te maken zijn, dacht hij vanuit zijn functie als gezant van een verpakkingsgroothandel. Was de eerste verduurzamingsgedachte vooral commercieel ingegeven, zijn kleindochters maakten dat hij een echte bijdrage aan de verduurzaming wilde leveren.

Binnen zijn netwerk was er genoeg enthousiasme totdat er over financiën werd gesproken. Restafval gebruiken is een stuk duurder dan het gebruik van bomen. Totdat hij een ondernemer in India tegenkwam die het gewoon wilde doen, gelet op de bijdrage aan het klimaat. Inmiddels is de hele keten van het 20-30% duurdere papier en karton onderzocht en blijkt de impact op het milieu zo'n 47% lager te zijn.

Inmiddels wordt het papier en karton in allerlei producten van grote ondernemingen gebruikt en realiseert PaperWise een omzet van € 2,5 miljoen. De productie vindt nu vooral buiten Europa plaats, maar Van Rosmalen hoopt ooit nog op een fabriek in Europa om ook hier de ecologische voetdruk te verlagen.

Bron: Financieel Dagblad


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven