Pure sapmakers vragen in Den Haag aandacht voor accijnsverhoging sappen

De pure sapmakers van Nederland staan op dit moment voor de Tweede Kamer om aandacht te vragen voor de accijnsverhoging op sappen. Onder het motto 'Den Haag, wij sappen er niks meer van' hopen de actievoerders politici te spreken die kunnen uitleggen waarom de aanstaande verbruiksbelasting op alcoholvrije dranken ook de pure fruitsappen treft.

"Vanaf 1 januari 2024 is het verschil tussen fruit en fruitsap namelijk niet alleen drie letters, maar ook 100% suikerbelasting. Sap in vruchten wordt dan niet belast, uitgeperst sap wel. Met 17 cent per liter. Volgens de ambachtelijke sapmakers onbegrijpelijk voor de consument én voor de pure sapmakers van Nederland", zo melden ze.

"Voor Nederlandse sapmakers die, voor hun inkomen en dat van hun medewerkers, afhankelijk zijn van de verkoop van fruitsappen, is de impact van deze verhoging van de algemene verbruiksbelasting met 17,24 cent per liter (dreigende verhoging van ongeveer 65%) groot. Deze onbegrijpelijke suikerbelasting benadeelt daarmee een groep Nederlandse ondernemers die haar bijdrage levert aan de Nederlandse economie. Deze bedrijfstak die met haar plantaardige landbouw een biodivers alternatief biedt voor bijvoorbeeld de veehouderij en de Nederlandse (biologische) fruittelers, krijgen het hierdoor moeilijker."

Voor meer informatie:
wijsappenernikesmeervan@gmail.com
www.wijsappenerniksmeervan.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven