"Nodig politici uit op het erf"

Politici staan in aanloop naar de verkiezingen zeer open voor werkbezoeken voor hun eigen profilering. Daar kunnen we gebruik van maken, zo betogen Bionext en de initiatiefnemers van het Groenboerenplan. "Dus als u plannen heeft voor werkbezoeken met lokale, provinciale of landelijke politici, laat het ons weten zodat we indien gewenst kunnen meedenken over aandachtspunten."

Zowel vanuit het Groenboerenplan in samenwerking met Biohuis en soms vanuit Bionext/Biohuis apart, wordt druk gelobbyd richting de komende verkiezingen. Er zijn voorstellen naar de programmacommissies van alle politieke partijen gestuurd. In de planning staat voor eind oktober ook een lijsttrekkersdebat vanuit het Groenboerenplan samen met een aantal grote natuur- en milieuorganisaties. En natuurlijk worden waar mogelijk persoonlijke contacten ingezet.

Caroline van der Plas bij De Bolster.

"Naast deze landelijk geco├Ârdineerde activiteiten weten we dat biologische en biodynamische bedrijven soms ook zelf bijeenkomsten organiseren met provinciale of landelijke politici/ bestuurders. Zo was Caroline van der Plas van de BBB samen met medewerkers op bezoek bij zaadbedrijf De Bolster en bezocht Minister van Natuur Christianne van der Wal onlangs het Demeter bedrijf Urtica de Vijfsprong. Beide bedrijven hebben van tevoren ook contact met ons gezocht en zich goed voorbereid. Dat is enorm fijn en belangrijk, want zo kunnen we ervoor zorgen dat belangrijke lobbypunten telkens worden herhaald en overal worden ingebracht", aldus Laurens Nuijten van Biohuis / Bionext en Bert van Ruitenbeek van Stichting Demeter.

"Daarom roepen we jullie op om politici uit te nodigen bij jullie op het erf om jouw verhaal te vertellen. En waar gewenst denken wij graag mee."

Voor meer informatie:
Laurens Nuijten
Biohuis / Bionext
nuijten@bionext.nl
www.bionext.nl

Bert van Ruitenbeek
Stichting Demeter
bert@stichtingdemeter.nl
www.stichtingdemeter.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven