Fermenteren en eetbare wilde planten ontdekken

Het beste van twee werelden samengebracht in één workshop: fermenteren en eetbare wilde planten. "Fermenteren is super gezond. En veel eetbare wilde planten zijn dit ook. Een workshop vol ontdekkingen", zo omschrijft Leah Groeneweg namens In Het Wilde Weg deze nieuwe workshop.

Tijdens een excursie over eetbare wilde planten met Tim en Leah van In Het Wilde Weg leer je hoe je de eetbare planten van dit seizoen kunt herkennen en gebruiken. Deze excursie wordt gegeven in een groene omgeving in Amersfoort.

"Hierna gaan we naar de sfeervolle kookstudio van Peter van Berckel, fermentatie-expert, natuurvoedingskundige en kok. Je leert in een aantal uur de basis om zelf met fermenteertechnieken aan de slag te kunnen. Paardenbloemwortel, wilde peenwortel, kleine veldkers en harig knopkruid vormen de wildpluk ingrediënten van de fermentaties. Laat je inspireren door de kennis en het enthousiasme van Peter. Verwonder je over de smaaktransformaties die in het proces ontstaan en geniet van de nieuwe en wilde smaken. Uniek aan deze workshops is dat er gebruik wordt gemaakt van ingrediënten van biologische en biodynamische kwaliteit."

Datum: donderdag 28 september
Tijd: 10.30 – 17.00 uur
Kosten: € 90 per persoon
Vooraf opgeven bij: info@inhetwildeweg.nl

Voor meer informatie: www.petervanberckel.nl en www.inhetwildeweg.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven