Biologisch melkveebedrijf Van Schriek opent nieuwe potstal met succesvolle open dag

Op vrijdag 1 september opende de familie Van Schriek uit Zeddam de deuren van hun nieuwe potstal. De open dag is drukbezocht door zowel (biologische) veehouders als burgers. Het biologische melkveebedrijf wordt gerund door Koen van Schriek en Wendy Evers.

Ronde stal
De aanleiding van de open dag was de bouw van een Roundhouse. In de ronde stal lopen vanaf oktober iedere winter de 120 melkkoeien. In de zomer lopen de koeien lekker buiten. Koen van Schriek: "Het is in principe niet meer dan een grote paraplu waaronder onze melkkoeien straks elke winter vertoeven. We verspreiden elke dag een laag stro en creëren zo voor de koe een goede bodem om op te liggen. Bovendien is de stalmest die zo ontstaat ontzettend goed bruikbaar op het land." Daarnaast is het klimaat in de ronde stal voor de koeien prettig. "Dankzij de ronde open vorm ervaren de koeien geen extreme hitte of kou wanneer zij zich in de stal bevinden.’’

De open dag was ook bedoeld om burgers te laten zien hoe het er aan toegaat op een biologisch melkveebedrijf.

Kenmerken
De nieuwe roundhouse potstal met stroverdeler is er een met veel koecomfort en veel ruimte aan het voerhek. Er is 24-uurs weidegang in de maanden dat het mogelijk is. Verder zijn er twee melkrobots, een melktap en een drinkautomaat met koemelk voor de kalveren te vinden. De koeien krijgen puur grasrantsoen, afkomstig van het eigen bedrijf. Bemesting gebeurt met stromest en drijfmest die bovengronds worden uitgereden. Ook is er uitwisseling van mest met stro en graan van Natuurmonumenten. Er is een eigen graanopslag met pletter.

Voor meer informatie:
AgruniekRijnvallei
Rijnhaven 14
6702 DT Wageningen
0317 499599
info@argroep.nl
www.agruniekrijnvallei.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven