Meino Smit geeft lezing in bibliotheek Boxtel: 20 september

Op uitnodiging van Transitie Boxtel zal biologische boer Meino Smit op woensdag 20 september een lezing geven over de toekomst van de landbouw. De lezing start om 20:00 uur en duurt tot 22:00 uur.

Biologische boer en onderzoeker Meino Smit concludeert na 8 jaar onderzoek dat het een sprookje is dat Nederland de meest efficiënte landbouw ter wereld heeft. Volgens hem is het een inefficiënt en irrationeel systeem waar veel meer energie in gaat dan er uit komt. Op basis van zijn proefschrift is in 2022 zijn boek 'Naar een duurzame landbouw in 2040' uitgekomen. Meino Smit beschrijft hierin hoe zijn alternatief een radicale breuk vraagt met het huidige landbouwsysteem, een grote reductie mogelijk maakt van het gebruik van energie en grondstoffen, zinvol werk biedt aan meer dan 500.000 mensen en meer biodiversiteit en een mooier landschap oplevert. Natuurgebieden worden meer geïntegreerd met landbouw en landbouwgrond krijgt een beschermde status.

Na afloop van de lezing zal er ruimschoots gelegenheid zijn om vragen te stellen en/of verder met elkaar van gedachten te wisselen. Want landbouw zorgt voor de belangrijkste basis voor ons leven.

De toegang tot deze avond is gratis, aanmelden is wel verplicht en dit kan door een mailtje te sturen naar ttboxtel@gmail.com (onder vermelding van '20 september' en het aantal personen). Het adres van de bibliotheek is Burgakker 4 in Boxtel.

Voor meer informatie: www.transitieboxtel.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven