Op zoek naar visionaire ideeën voor een duurzame veehouderijsector

Aanmelden Innovatie Challenge voor studenten en young professionals geopend

Durf jij de uitdaging aan te gaan om de toekomst van de veehouderij mede vorm te geven? Ook dit jaar biedt de Innovatie Challenge je weer de kans om jouw visionaire ideeën voor een duurzame veehouderijsector om te zetten in concrete win-winoplossingen voor milieu, boer én dier. Sta jij als student of jonge professional onder de 35 jaar aan het begin van je carrière? Dan is deze buitengewone uitdaging jou op het lijf geschreven.

Duurzame Vooruitgang
In de zoektocht naar de veehouderij van morgen, ligt de nadruk in deze challenge op oplossingen die de basis leggen voor een veerkrachtige, toekomstbestendige veehouderij. Deelnemers krijgen begeleiding bij het omzetten van hun innovatieve concept in een volwaardige oplossing. Tijdens de challenge nemen ze deel aan een enerverende workshop, geleid door doorgewinterde experts met diepgaande kennis van de sector. Hier bundelen ze krachten, zetten ze praktische stappen en ontwikkelen ze nieuwe inzichten om de ideeën naar nieuwe hoogtes te tillen.

Maak kans op één van de drie prijzen ter waarde van 1.000 euro
Deze prijzen, uitgereikt tijdens het inspirerende finale-evenement, zullen als opstap dienen naar een toekomst vol mogelijkheden. Maar dat is niet alles - dit evenement biedt namelijk óók de unieke kans om te brainstormen met vooraanstaande specialisten uit de sector. Deelnemers zullen ervaringen opdoen, hun netwerk vergroten en hun creativiteit inzetten om tastbare mijlpalen te bereiken.

Jouw weg naar impact
Daar stopt het niet. Buiten deze challenge om, stelt het Barth-Misset Fonds jaarlijks een bedrag van 200.000 euro ter beschikking voor impactvolle projecten die bijdragen aan een toekomstbestendige en diervriendelijke veehouderij. Ben jij klaar om jouw visie in de praktijk te brengen? Zet dan na deze challenge de volgende stap en dien een vooraanvraag voor jouw project in. Je maakt dan kans op een subsidie tot wel 50.000 euro.

De toekomst van de veehouderij wacht op pioniers. Durf groot te dromen, omarm deze kans en bepaal mede de koers van een duurzamere veehouderijsector.

Aanmelden is mogelijk tot en met 15 oktober 2023, via deze pagina.

Klik hier voor meer informatie.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven