Blaarkoppen bewoneren bij Boerderij Boterhuys tijdens Open Monumentendagen

In de regio Leiden doen ook verschillende boeren mee aan de Open Monumentendagen op 9 en 10 september. Het thema van de monumentendagen is dit jaar levend erfgoed en zo staat een aantal eeuwenoude Hollandse koeienrassen ook bekend. Het gaat daarbij om Blaarkoppen en Lakenvelders. Tijdens de Open Monumentendagen stellen de deelnemende boeren hun erf open voor bezoekers. Ook zijn de koeien dan natuurlijk in de wei te zien. Onder meer biologische boerderij Boterhuys heeft een aantal blaarkoppen in de wei staan (aan het einde van de Zijldijk in de Boterhuispolder).

Biologisch ijs
Boerderij Boterhuys is een picknick- en ontmoetingsplek voor iedereen die van het boerderijleven wil proeven. De kalfjes blijven hier bij hun moeder en van de melk die overblijft, maakt de familie Mul ijs en zuivel. Zaterdag en zondag is er van 10.00 tot 17.00 uur een meet and greet met de koeien en schapen en kunnen kinderen in de hooiberg klimmen of spelen in de buitenspeeltuin. Ook hier is een boerderijwinkel.

Boerderij Boterhuys (Zijldijk 7) is geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Proef het boerderijleven, ontmoet de schapen en koeien, klim op een hooiberg, geniet van zelfgemaakt biologische ijs, schuif aan bij de picknick- en ontmoetingsplek met buitenspeeltuin én doe lokale inkopen in de boerderijwinkel.

Bron: Sleutelstad


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven