Luxe vlees is ondanks alle onzekerheid nog steeds niet aan te slepen bij Veld en Beek

"Elke zaterdag sta ik weer sleutels uit te delen"

Tholen - "Elke zaterdag sta ik, zoals wij dat noemen, weer sleutels uit te delen. Die mensen zijn helemaal blij om bij de club te mogen horen. Dat is altijd een mooi moment", aan het woord is Jan Wieringa van Veld en Beek in Doorwerth. Hij vertelt dat het unieke systeem met zelfbedieningspunten waarbij klanten zuivel, kaas, vlees, groente en fruit direct afkomstig van de bio-boerderij in de eigen buurt kunnen ophalen. Op zaterdag kan men om 12:00 uur inschrijven op de boerderij.

Besluit weer ingetrokken
De zaken gaan goed, een welkom feit in een onzekere tijd. Veld en Beek strijdt namelijk al een tijd lang tegen een plan om 22 hectare uiterwaarde bij Kasteel Doorwerth om te vormen van natuurinclusieve landbouwproductie tot schraal grasland. De zienswijze van Veld en Beek werd massaal gesteund. Vorige week berichtte De Gelderlander dat de gemeente voet bij stuk zou houden en dat de uiterwaarden natuur zouden worden. Dit ligt gelukkig wat genuanceerder, geeft Jan aan: "Het besluit is weer ingetrokken door het College van B&W. De wethouder heeft uitgelegd dat er nieuwe mogelijkheden zijn door veranderd beleid bij de provincie Gelderland. Wat dit oplevert is maar weer de vraag. Er is nog steeds veel onduidelijkheid voor ons, maar hiermee kan er toch een iets bevredigendere oplossing komen dan in eerste instantie besloten werd. Het is en blijft voorlopig heel onzeker."

Hij geeft aan dat het besluit waarschijnlijk pas in januari in de raad komt. "Eerst zou dit in september of oktober zijn. Dit is dus zomaar weer maanden opgeschoven. Het is een lastige situatie. Veel beslissingen nemen we op safe. Ons hoofd staat niet naar investeringen in nieuwe dingen. We houden steeds rekening met het scenario dat het wel eens tegen zou kunnen vallen, daar moeten we voorzieningen voor treffen. We zijn nu bijna 25 jaar bezig en hebben wel meer van dit soort strubbelingen gehad, maar dit zijn de rotste 2 jaar die ik heb mogen meemaken hier."

Luxeprobleem
Qua klandizie heeft Veld en Beek in de tussentijd helemaal niks te klagen. "We merken niks van de stagnatie in de sector. Onze klanten en die van andere boerderijwinkels zijn heel betrokken en laten zich niet uit het veld slaan door wat inflatie of een oorlog zoals nu in Oekraïne. Dit gaat wel door. In coronatijd waren de producten juist helemaal niet aan te slepen. Men kon niet meer uit eten en ging thuis koken. Het luxe vlees is nog steeds niet aan te slepen. Men heeft ontdekt dat je ook zelf biefstuk klaar kunt maken. Dat vlees vindt nog altijd gretig aftrek, een luxeprobleem dus."

Voor meer informatie:
Jan Wieringa
Veld en Beek
Fonteinallee 33
6865 ND Doorwerth
06 12882815
info@veldenbeek.nl
www.veldenbeek.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven