Project 'Klimaatvriendelijke landbouw' van start

"Op zoek naar 15 bio-bedrijven waar we de klimaatprestatie in kaart kunnen brengen"

Onlangs is het 2-jarig project 'Klimaatvriendelijke landbouw: KPI's voor een ketenbreed verdienmodel' van start gegaan. Samen met de sector en onderzoekers onderzoekt Bionext welke factoren (KPI's) een rol spelen als je de klimaatprestatie van een landbouwbedrijf wilt bepalen. Het klimaatvraagstuk is één van de grootste uitdagingen van onze tijd, zeker ook voor de landbouwsector. De hele biologische sector heeft de ambitie om een positieve bijdrage te leveren aan het tegengaan van klimaatverandering.

Bionext projectleider Niels Heining: "Binnen dit project gaan we onderzoeken hoe we de klimaatprestatie van biologische bedrijven kunnen meten. Om te kunnen laten zien welke biologische maatregelen bijdragen aan de klimaatprestatie, maar ook om helder te krijgen waar we kunnen verbeteren. Dit gaan wij doen bij biologische melkvee-, akkerbouw- en fruitteeltbedrijven. Daarnaast is het essentieel dat doorontwikkeling bijdraagt aan het verdienvermogen van de sector. Een behoorlijke ambitie, maar daar deinzen wij niet voor terug."

"Op dit moment zijn er al verschillende bijeenkomsten belegd met onderzoekers. Tijdens de bijeenkomsten zoeken we met elkaar naar de beste methodiek om de klimaatprestatie van biologische bedrijven in kaart te brengen. Een methodiek waarvan de resultaten inzicht geven aan de individuele ondernemer om te verbeteren en die aansluit bij de biologische werkwijze. Later dit najaar gaan we op zoek naar 15 biologische bedrijven waar we de klimaatprestatie in kaart kunnen brengen."

Klik hier voor meer informatie over het project.

Voor meer informatie:
Niels Heining
Bionext
Bennekomseweg 43
6717 LL EDE
030 2339970
heining@bionext.nl
www.bionext.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven